Șefele APIA Argeș au fost condamnate pentru fraudarea unui concurs de angajare. Tribunalul Argeș a dat o primă sentință, joi, 20 februarie, în dosarul în care Mari (Pană) Turcescu și Anamaria Alexandra Delureanu, la acea dată director executiv, respectiv director executiv adjunct, au fost judecate pentru infracțiuni de corupție.
Mai exact, cele două inculpate au dat, în februarie 2021, printr-un intermediar, lista cu subiectele de examen unei candidate la postul de consilier clasa I, grad profesional debutant în cadrul Serviciului Măsuri Specifice al APIA Argeş. Procurorii scriau în rechizitoriu că directoarea Mari Pană a modificat organigrama instituției, a scos la concurs postul prin transformarea lui, dintr-unul de referent într-unul de consilier debutant, și s-a numit și pe sine în comisie. În martie 2021, candidata favorizată a câștigat concursul și a ocupat, după cum spun procurorii, în mod fraudulos, postul respectiv.
Mariana (Pană) Turcescu a primit doi ani închisoare pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de doi ani și șase luni.
Anamaria Alexandra Delureanu a fost condamnată la un an și șase luni închisoare, pedeapsă suspendată pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la aceeași infracțiune.
Inculpatele nu mai au dreptul de a fi alese în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și nici dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o durată de trei ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.
Inculpatele mai au măsuri de supraveghere de respectat, mai trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Argeş sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. De asemenea, sunt nevoite și să presteze timp de 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii.
Decizia instanței poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.
Citește și Date din rechizitoriul DNA. Cum au fraudat şefele APIA Argeş un concurs de angajare
0 Comentarii