Web Analytics

Şefa Vămii Piteşti, mută cât cuprinde în relaţia cu presa

de | 11.12.2013 20:12 | Dezvăluiri

Sunt în Argeș câțiva directori de instituții care, deși sunt plătiți din banii statului cu salarii grase, refuză în mod sistematic să comunice cu presa. Iar cel mai penibil și nociv exemplu este cel al Georgetei Armanaschi, șefa Biroului Vamal Pitești. Deși în ultimii ani nu puține au fost plângerile și sesizările împotriva sa și a activității sale, doamna Armanaschi a fost mută cât cuprinde în relația cu presa. Un exemplu elocvent de șefă numită politic, fără nici cea mai mică preocupare pentru cunoștințele și abilitățile profesionale.  O șefă care a fost repusă în funcție de îndată ce USL-ul a revenit la putere.
Mută a fost și la cea mai recentă solicitare a Jurnalului de Argeș legată de două probleme  pe cale de a se transforma într-un scandal monstru. Prima problemă. După cum am fost sesizați, din 11 noiembrie a.c., Georgeta Armanaschi a luat o hotărâre prin care nu mai dă voie nimănui să intre în Vama Pitești până la 8 dimineața. Iar camioanele și TIR-urile mai sunt lăsate să intre în curte doar de la ora 8 dimineața până la 16.30 după amiaza. Un program de lucru redus total anormal, mai ales că la Vamă fluxul de activitate este continuu, nu ca de exemplu la o primărie ori… grădiniță. Iar deciziile ciudate de mai sus vin total nejustificat ca urmare a unui scandal petrecut anul trecut. Mai precis, în toamna lui 2012, Biroul Vamal Piteşti a reţinut şi confiscat o cisternă cu carburant care aparţinea omului de afaceri piteştean Dan Săndulescu. Iniţial, vameşii l-au acuzat pe Săndulescu pentru faptul că nu ar fi plătit accizele şi alte taxe aferente combustibilului confiscat. Timp de şase luni, păgubitul a solicitat şi obţinut mai multe expertize contabile şi tehnice pentru a demonstra că cisterna confiscată de vameşi conţinea carburant în regulă din punctul de vedere al accizării şi al celorlalte taxe. Ultima expertiză a scos la iveală faptul că vameşii au comis un abuz şi ca Dan Săndulescu urmează să-şi primească înapoi bunurile confiscate. El a făcut cerere de restituire şi plângere penală împotriva celor care i-au confiscat cisterna cu carburant. În plângerea penală formulată, Dan Săndulescu cere o sumă de bani reprezentând daune morale. Am cerut așa cum e normal mai multe detalii legate de problemele sesizate mai sus. Și, vizibil iritată de solicitarea noastră, Georgeta Armanaschi a răspuns: „Nu am voie să vorbesc cu presa. Puteți să veniți și în persoană la mine la birou, nu am voie să vorbesc. Nu îmi permite legea. Doar biroul de presă al Direcției Generale a Vămilor vă poate răspunde la întrebări.”

Prefectul Cristian Soare: „În mod sigur, doamna Armanaschi va trebui să aibă o explicație”

Curios și hilar răspuns. Aceeași lege care – spune doamna Armanaschi – nu îi permite să vorbească, îi permite să fie plătită cu peste 90 de milioane de lei vechi pe lună (conform celei mai recente declarații de avere depuse în luna mai a.c.), deși rezultatele activității sale sunt departe de a fi lipsite de probleme. Aceeași lege i-a permis în urmă cu câțiva ani să își ia concedii medicale fără număr…
Am trimis o solicitare oficială și Direcției Generale a Vămilor privind problemele de la Biroul Vamal Pitești pe data de 15 noiembrie. Însă nici acum, la aproape o lună, nu am primit vreun răspuns. Așa subordonați, așa șefi… O lipsă de transparență cronică.
Am dorit să aflăm și care este părerea președintelui PNL Argeș – Iani Popa – în ceea ce privește reacțiile față de presă ale subordonatei sale pe linie de partid. În ciuda apelurilor noastre repetate, șeful liberalilor argeșeni nu a răspuns la telefon. 
Am reușit să stăm în schimb de vorbă pe tema muțeniei față de presă a doamnei Armanaschi cu prefectul Cristian Soare (foto): ”În mod sigur, doamna Armanaschi va trebui să aibă o explicație vizavi de această problemă. Poate are și unele îngrădiri de la București, nu știu ce să zic. Oricum, vă promit că o să am o discuție cu dânsa pentru a îmbunătăți această relație cu mass-media.”
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii