Web Analytics

Şefa de la RMN s-a suspendat trei luni de la Spitalul Judeţean, apoi a plecat în vacanţă în Thailanda

de | 14.02.2019 14:36 | Dezvăluiri

# Ca de la doctor la doctor… Eugenia Dincă i-a dat din nou cu flit lui Dan Manu

După dezvăluirile din Jurnalul de Argeș legate de RMN-ul de la Spitalul Județean, pe care nu are cine să lucreze, șefa de la Radiologie, dr. Eugenia Dincă (foto), a cerut să fie suspendată un an, invocând motive personale. La începutul anului, managerul Adriana Molfea i-a aprobat doar cele 90 de zile pe care trebuia să i le acorde conform Codului Muncii. La scurt timp după aprobarea suspendării pe 90 de zile, doctorița Dincă a plecat cu toată familia în vacanță în Thailanda.
În prezent, RMN-ul de la Spitalul Județean este operat de doar doi medici, unul dintre ei fiind chiar doamna Dincă. Reamintim că scandalul legat de RMN a izbucnit după ce s-a descoperit că doar doi dintre cei șase doctori de la Radiologie pot lucra pe el.

Cum a descoperit șeful CJ că doar doi din cei șase medici de la Radiologie aveau competențe pe RMN

Și, așa cum dezvăluia în decembrie 2018 pentru Jurnalul de Argeș președintele CJ Argeș, Dan Manu, ”ceea ce scria în hârtii nu corespundea cu realitatea. Iar doamna doctor Dincă, șefa Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, știa că doar doi doctori (dintre care unul era ea, n.red.) pot lucra efectiv la acel aparat RMN și nu mi-a comunicat acest lucru. Cum am descoperit inadvertența? În perioada următoare trainingului de către reprezentanții firmei de unde a fost achiziționat aparatul RMN și care a avut ca scop pregătirea personalului medical privind utilizarea acestuia și nu interpretarea rezultatelor investigației în sine, s-a constatat că doar doi medici și-au asumat competența profesională de a interpreta acest tip de investigație”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii