Web Analytics

Şefa de la Radiologie şi-a dat demisia

de | 21.02.2019 14:00 | Politica si Administratie

Luni, 18 februarie, dr. Eugenia Dincă (foto), șefa Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și unul dintre singurii doi medici ai Spitalului Județean care au competențe să lucreze pe RMN și-a dat dat demisia din funcția administrativă. Dr. Eugenia Dincă își suspendase activitatea de la Spitalul Județean în urmă cu șase săptămâni, iar demisia vine cumva și în contextul scandalului generat de plecarea sa într-o vacanță în Thailanda, la scurt timp după aprobarea suspendării sale.

Adriana Molfea: „I-am explicat faptul că nu-i mai pot prelungi suspendarea”

„Chiar vineri am avut ultima discuție cu doamna doctor Dincă. I-am explicat faptul că nu-i mai pot prelungi sub nicio formă suspendarea, pentru că are un contract de administrare, având în vedere că este șef de secție. Astăzi (luni, 18 februarie) dânsa și-a dat demisia din funcția de șef de secție și și-a continuat suspendarea pe contractul individual de muncă, doar în calitate de simplu medic radiolog. Dânsa a cerut suspendarea până la sfârșitul anului pe postul de medic radiolog.Urmează să constatăm că postul de șef de secție este vacant, după ce a încetat contractul de administrare, ca urmare a demisiei dumneaei. La sfârșitul anului, va veni să lucreze ca simplu medic radiolog… Până atunci, urmează să numesc un medic-șef de secție intermediar și apoi să scot la concurs postul de șef de secție”, mai spune managerul Adriana Molfea.
Deocamdată, au trecut două luni și jumătate de când dr. Eugenia Dincă și-a suspendat activitatea la Spitalul Județean, iar Contractul Colectiv de Muncă îi dă dreptul la 12 luni de suspendare.
„Are dreptul la un an. Sunt situații prevăzute expres în contractul colectiv de muncă și, într-adevăr, 12 luni pot fi acordate salariatului. Perioada se poate prelungi dacă salariatul face dovada că lucrează în străinătate sau urmează cursuri de perfecționare etc. Adică sunt situații în care se analizează punctual. Dânsa este suspendată deocamdată până la sfârșitul anului”, explică Adriana Molfea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii