Web Analytics
scris luni, 03.06.2024

Șef din Poliție, reținut pentru că ar fi primit mită de la Mafia Lemnului

Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș (DGA Maramureș) a anunțat, astăzi (28 mai 2024), că a reținut un polițist de la Poliția Comunală Băiuț, sub acuzația de comitere a infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. Potrivit presei locale, e vorba chiar de șeful postului de poliție din localitate, Florin Precup.

Șef din Poliție, reținut pentru că ar fi primit mită de la Mafia Lemnului

Citește și: Copil de 8 ani, căzut din telescaun în stațiunea Straja. Era însoțit tot de un minor

Acțiunea vine la foarte scurt timp (la doar o lună) după ce România Curată a prezentat filmări, realizate de Asociația Valori Superioare, cu tăierile ilegale pe raza Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, care administrează prima pădure cu certificare FSC din România, aflată în imediata vecinătate (câteva sute de metri) de Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț, incluși în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Potrivit celor de la Asociația Valori Superioare, Florin Precup a fost polițistul care, anterior (la mijlocul lunii aprilie), constatase, pe teren, tăierile ilegale menționate, deschizând un dosar de cercetare penală. Mai mult, conform surselor România Curată, cel care l-ar fi denunțat pe șeful Poliției Comunale Băiuț ar fi fost tocmai reprezentantul firmei responsabilă de tăierile ilegale, în complicitate cu reprezentanții Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită