Web Analytics
scris joi, 07.12.2023

Șef de poliție din Maramureș, condamnat pentru luare de mită în formă continuată

Un agent de la Rutieră, din Maramureș, a fost condamnat definitiv pentru luare de mită în formă continuată. Acesta a luat bani de la trei persoane care au comis abateri la regimul rutier.

Șef de poliție din Maramureș, condamnat pentru luare de mită în formă continuată

Miercuri, 6 decembrie 2023, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat definitiv pe un agent șef de poliție (la data săvârșirii faptelor) din cadrul I.P.J. Maramureș – Poliția Municipiului Baia Mare, Biroul Rutier, pentru luare de mită în formă continuată. Acesta a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare. Pe parcursul termenului de supraveghere condamnatul este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Baia Mare – Serviciul Public Ambient Urban sau la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, pe o perioadă de 90 de zile.

Citește și Amenzi în Trivale la platformele de gunoi. Poliția Locală avertizează

De asemenea, instanța a dispus confiscarea sumei de 300 de lei și l-a obligat pe condamnat la plata sumei de 3.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

„Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș în baza sesizării polițiștilor anticorupție ai Direcției General – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, a rezultat faptul că inculpatul, în calitate de polițist, a primit sume de bani în lei de la un număr de trei persoane, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, nedispunând în schimb sancționarea lor contravențională, în urma constatării comiterii unor abateri la regimul rutier”, a transmis DGA.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...