Web Analytics

Sediul Primăriei Câmpulung poate fi restaurat pe bani mulţi

de | 22.09.2022 12:30 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Monument istoric edificat în anul 1934 după planurile arhitectului Berechet, actualul sediu al Primăriei Câmpulung și al fostei Prefecturi Muscel a ajuns să aibă nevoie de lucrări de restaurare, în condițiile în care în ultimele decenii s-au efectuat doar superficiale activități de întreținere și înfrumusețare a clădirii, la interior cu deosebire. Și a existat intenție în acest scop, un proiect inițiat în anii anteriori fiind deja finalizat. Dar a fost vorba doar de un studiu care să evidențieze detalii tehnico-economice ale unui proces complex de reabilitare, restaurare și punere în valoare a clădirii.

Ideea inițială a fost aceea de a se obține finanțare în baza programului de finanțare „Timbrul Monumentelor Istorice”, derulat de Institutul Național al Patrimoniului. Un Institut care a eșuat deja în restaurarea unui monument de la Câmpulung, imobilul care pe vremuri a găzduit Primăria, iar acum trebuia să fie utilizat drept Casă de Cultură Municipală. Iar banii necesari restaurării complete sunt de ordinul milioanelor de lei, cinci în total, greu de obținut din surse interne.
Până la găsirea sursei de finanțare, imobilul monument istoric va fi întreținut în condiții bune de șefii administrației locale, Elena Lasconi intervenind în ultimii doi ani prin contractarea unor lucrări de amenajare a interiorului acestuia.
C.I.B.

Citește și Protocol de 15.000 de lei la Primăria Câmpulung

Citește și Culisele „divorţului” de la Primăria Câmpulung. Cum s-a ajuns de la „Discut doar cu domnul Zaharia” la ”Nu fi mitocan!”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *