Web Analytics

Ședință de Guvern: pe ordinea de zi, ajutoare pentru producătorii agricoli afectați de criza energetică

de | 18.08.2022 09:58 | Actualitate, Home

Executivul discută azi rectificarea bugetară pe 2022 și mai multe scheme de ajutor de stat și ajutoare pentru producătorii agricoli. Potrivit proiectului de Ordonanţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2022, este prevăzută o creștere a deficitului cu 2,649 de milarde de lei. Veniturile bugetului general consolidat se vor majora, pe sold, cu suma de 29,941 miliarde de lei, cheltuielile cu 32,591 miliarde de lei, în timp ce deficitul bugetului general consolidat în termeni cash va creşte cu suma de 2,649 miliarde de lei, se arată în documentul publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor. Veniturile bugetului de stat pe anul 2022 se vor majora pe sold cu suma de 21,493 miliarde de lei, iar cheltuielile bugetului de stat pe anul 2022 vor creşte pe sold cu 26,447 miliarde de lei. Cele mai mari sume de la rectificare le vor primi Ministerul Muncii, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Energiei şi Ministerul Finanţelor, iar cele mai mici Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Culturii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Pe ordinea de zi se află majorarea cu 1 miliard de lei a bugetului pentru schema de ajutor de stat pentru investiţii importante din economie şi acordarea de ajutoare excepţionale producătorilor agricoli din sectorul vegetal afectaţi de creşterea preţului la energie şi gaze naturale.

Citește și: Pitești. Centrul de încasare pentru impozite și taxe se închide pentru renovare


Guvernul propune și majorarea bugetului total al schemei de ajutor de stat, în proiectul de hotărâre de modificare a HG nr. 807/2014, având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie „de la 6.380 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 1.450 milioane euro, la 7.379,95 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 1.499,99 milioane euro”. De asemenea, și aprobarea unor ajutoare excepţionale producătorilor agricoli din sectorul vegetal și se va stabili valoarea ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a cărnii de porc.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *