Web Analytics
scris duminică, 09.06.2024

Secţia de votare în care s-a prezentat la vot o singură persoană

Azi, 9 iunie 2024, românii au ieșit la vot pentru a decide soarta României pentru următorii 4 ani. În timp ce în unele județe prezența la vot a fost covârșitoare, în unele secții din țară nu s-a prezentat nimeni la vot. Există secţii de votare în care prezenţa la vot a fost aproape inexistentă. În judeţul Iaşi, spre exemplu, au fost mai multe situaţii în care votanţii au putut fi numărat pe degetele de la o mână.

Secţia de votare în care s-a prezentat la vot o singură persoană

Potrivit ziaruldeiaşi.ro, la secţia de votare cu numărul 259 din cartierul Tătăraşi, au votat doar 5 alegători, dintre cei peste 1.600 de oameni înscrişi pe liste. În localitatea Moşna, din judeţul Iaşi, a votat o singură persoană în secţia cu numărul 574, chiar dacă pe liste sunt înscrişi 1.131 de oameni. În aceeaşi comună, dar o altă secţie, au venit 46 dintre cei 1.411 de oameni.

În comuna Scânteia, s-au prezentat la vot la secţia 641 doar 43 de alegători din totalul de 1.758. Recordul este însă deţinut de secţia 605 din Măcăreşti-Prisăcani unde, până la ora 18:00, nu s-a prezentat la vot nici măcar un singur cetăţean.

Județele cu cea mai mare prezență la vot

La nivel național, la ora 21:20, românii s-au prezentat la vot în procent de 49%. Adică, aproximativ 9 milioane de votanți și-au exercitat dreptul la vot. Potrivit statisticilor, nu este exclus ca până la închiderea urnelor, la ora 22:00, procentul votanților să treacă de 50%. Din cele aproape 9 milioane de persoane care au mers azi la vot, peste 700.000 sunt din București. Însă, în ciuda numărului mare de votanți, nu Capitala decide cel mai mare procent al prezenței la vot. Potrivit datelor Biroului Electoral Central, la ora 21:00, județele Olt și Giurgiu au înregistrat un procent de 60% prezență la vot. La polul opus al clasamentului s-a situat Vaslui, unde votanții nu au atins nici măcar 40% procent de prezență la vot.

Citește și: Aproape 2500 de solicitări de votare cu urna mobilă în Argeș

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...