Web Analytics

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Argeș, ocupată aproape în totalitate de pacienți

de | 30.01.2019 14:06 | Actualitate

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Argeș este ocupată aproape în totalitate de pacienți, a declarat managerul Adriana Molfea, însă nu toate cazurile suspectate a fi gripă sunt confirmate.

Conform spuselor purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Argeș, Andreea Vasile, dintr-un total de 39 de paturi pentru adulți, în acest moment mai sunt libere 7. La copii, situația este alta, niciun loc liber dintr-un total de 30.

La Spitalul Județean Argeș sunt direcționate cazurile cu suspiciune de gripă și de la alte spitale din județ. „Este o perioadă grea pentru toată lumea. Se plâng și colegii noștri despre fluxul de pacienți. Avem 90% din paturi ocupate, atât la contagioase adulți, cât și la copii. Nu toate cazurile suspectate a fi gripă au fost confirmate. În momentul în care se prezintă cu această suspiciune, se prevalează analizele în vederea transmiterii la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunii de gripă. Nu toate au fost confirmate”, a declarat Adriana Molfea, în cadrul unei conferințe de presă de la Consiliul Județean Argeș.

Reamintim că în România a fost declarată epidemia de gripă. În Argeș s-au înregistrat două decese provocate de gripă și au fost confirmate 66 de cazuri, anunță Direcția de Sănătate Publică Argeș. 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii