Web Analytics

Secretarul de stat Robert Tudorache, la Liceul ”Astra”

de | 11.06.2018 11:11 | Actualitate

tudorache aldeRobert Tudorache, secretarul de stat în ministerul Energiei pe zona de petrol și gaze, și Ionuț Zidaru, consilier municipal, au fost vineri în rândul elevilor de la Liceul Tehnologic ”Astra” din Pitești.

Obiectivul vizitei a fost acela de a-i conștientiza pe cei care vor absolvi această instituție de învățământ care produce specialiști mai ales în domeniul energetic de oportunitățile pe care le au în această zonă, de locurile de muncă durabile și foarte bine plătite.

În același timp, secretarul de stat le-a cerut elevilor să încerce să își convingă prietenii să vină către învățământul profesional și cel dual de la acest liceu pentru a beneficia de un viitor sigur în țara noastră.

”Mă bucur că am găsit o deschidere deosebită din partea conducerii de la Astra. Apreciez foarte mult eforturile conducerii și mai ales ale directoarei Maria Ionică pentru că a reușit să implementeze cu succes clase de învățământ dual și profesional, cu parteneri din zona economică extrem de puternici, de la Distribuție Oltenia și OMV, până la Dacia și Lisa Draxlmaier. Eu am încercat să le explic elevilor că în contextul în care România duce o mare lipsă de oameni bine pregătiți, acest gen de învățământ, și mai ales cel în zona energetică, reprezintă o șansă uriașă pentru a avea locuri de muncă sigure, pe termen lung, și foarte bine plătite chiar în țara noastră.
I-am rugat pe elevii care vor termina acest liceu să meară mai departe la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, care este în topul primelor cinci universități din lume și, mai ales, să le transmită prietenilor să vină către acest liceu.
Cea mai importantă resursă umană a unei țări sunt oamenii bine pregătiți, iar ei au șansa să fie bine pregătiți la Astra și mulți dintre ei să se angajeze imediat ce termină, cu salarii bune și cu locuri de muncă sigure.
Chiar dacă sunt avocat de profesie, eu îi îndemn pe toți tinerii să se gândească la faptul că pot găsi oportunități uriașe în zona acestui învățământ profesional și dual, cu garanții mult mai mari că după finalizarea studiilor pot găsi un loc de muncă foarte bine plătit, spre deosebire de opțiunile pe care le oferă o facultate teoretică. Piteștiul are, prin liceul Astra și prin Universitatea din Pitești, două zone de învățământ care oferă capacitatea de a forma specialiști deosebiți în zona energiei, iar tinerii din zonă nu ar trebui să rateze astfel de oportunități”, a precizat secretarul de stat Robert Tudorache.

În același timp, consilierul local Ionuț Zidaru a preluat o serie de cerințe din partea conducerii unității de învățământ, cerințe care pot fi rezolvate cu sprijinul municipalității din Pitești.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii