Web Analytics
scris miercuri, 15.05.2024

Secretar de stat, în vizită la spitalele din Pitești. Sprijin pentru un Centru de Radioterapie

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, as. univ. dr. Alexandru Rogobete, împreună cu președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă, și cu alți specialiști s-au aflat miercuri, 15 mai, în vizită de lucru la spitalele din Pitești.

Secretar de stat, în vizită la spitalele din Pitești. Sprijin pentru un Centru de Radioterapie

Potrivit C.J. Argeș, unul dintre cele mai importante proiecte despre care s-a discutat cu acest prilej a fost construcția și dotarea Laboratorului de Radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Pentru acest proiect, Ministerul Sănătății a aprobat finanțarea prin PNRR. Centrul de Radioterapie va fi construit pe cinci nivele lângă Secția de Oncologie.

Citește și: Modificări privind concediile medicale. Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

De asemenea, președintele Ion Mînzînă a insistat și pentru dotarea cu un nou angiograf a Spitalului Județean de Urgență Pitești, dar și pentru proiectul de consolidare și reabilitare a vechii clădiri a spitalului. În paralel se are în vedere reabilitarea energetică a clădirii Spitalului de Pediatrie Pitești. De altfel, după aceste discuții tehnice, secretarul de stat, împreună cu președintele Ion Mînzînă, cu vicepreședintele Marius Nicolaescu și administratorul public al județului, Cristian Puiu, au vizitat cele două spitale.

La Spitalul Județean, Alexandru Rogobete a aflat despre stadiul proiectului de extindere a Unității de Primiri Urgențe și de extindere a Ambulatoriului de Specialitate, două proiecte aproape de finalizare finanțate prin fonduri europene, dar și despre construcția noului corp P+4, realizat integral cu fonduri ale Consiliului Județean.

Secretarul de stat s-a arătat impresionat de Ambulatoriul de Specialitate de la Spitalul de Pediatrie și de extinderea Compartimentului de Primiri Urgență. ATI-ist ca specializare, Alexandru Rogobete a vizitat, împreună cu managerul Tudor Ionescu, și secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Pediatrie.

Astăzi, am pus bazele unei colaborări pentru construcția și dotarea Laboratorului de Radioterapie, care va începe în curând cu finanțare prin PNRR și cu sprijinul Ministerului Sănătății și, de asemenea, purtăm discuții pentru dotarea cu un nou angiograf a Spitalului Județean, precum și pentru consolidarea și reabilitarea clădirii acestui spital. Vreau să mulțumesc Ministerul Sănătății și domnului secretar de stat pentru modul în care dorește să se implice în dezvoltarea bazei materiale din unitățile medicale din Argeș în folosul atât al pacienților, cât și al personalului medical.

Sperăm, de asemenea, să reușim și eficientizarea energetică a clădirii Spitalului de Pediatrie, pentru că, la finalul acestei investiții, vom putea spune că avem cu adevărat cel mai modern spital din țară destinat copiilor” – a spus Ion Mînzînă, potrivit unui comunicat de presă al C.J. Argeș.

„Nu vreau decât să vă felicit, domnule președinte! Este impresionant ce am văzut astăzi. Am fost în vizită în ultimii doi ani în peste 70 de spitale din țară. Ambulatoriul de la Pediatrie este cel mai bine organizat și mai frumos Ambulatoriu pe care l-am văzut în România. Se vede că este făcut cu suflet și că, în primul rând, este făcut pentru oameni. Aveți 70 de milioane de euro atrași din fonduri europene în ultimii trei ani la nivelul spitalelor din Argeș și proiectele merg excepțional.

Așa cum ați spus, Ministerul Sănătății vă este aproape pentru Centrul de Radioterapie și sper ca, la anul pe vremea aceasta, să îl putem inaugura și va veni în folosul cetățenilor care au nevoie de el. Vă felicit încă o dată pentru modul cum arată spitalele pe care le aveți în administrare” – a declarat Alexandru Rogobete, conform sursei citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită