Web Analytics

Se scumpește căldura furnizată de Termoficare

de | 1.02.2018 09:03 | Actualitate

caldura termoficareÎn cursul acestui an, se vor mări tarifele la căldura furnizată de Termoficare, ca urmare a eliminării subvenției pe care o acordă municipalitatea.

De la 1 aprilie, Consiliul Local Piteşti nu va mai achita subvenția către SC Termo Calor Confort SA, deoarece aceasta este considerată ajutor de stat și interzisă de Uniunea Europeană.
Cornel Ionică, primarul Piteștiului, a afirmat că se va face o analiză la nivelul SC Termo Calor Confort SA pentru a vedea ce este de făcut în continuare. „La gigacalorie am cerut societăţii să vină cu soluţii. Noi, din buget vom asigura subvenție doar 225 de miliarde, deși societatea a cerut ca și anul trecut, 340 de miliarde. De anul viitor nu va mai exista subvenție pentru căldură. E lege!”, a declarat edilul Piteștiului.
La ora actuală, prețul de producţie a energiei termice în Piteşti este de 311 lei gigacaloria, însă datorită subvenției de la primărie, populaţia plăteşte doar 191,94 lei gigacaloria. Primarul Cornel Ionică susține că Piteștiul are unul dintre cele mai mici tarife din țară, explificând că în Oradea populația plătește 240 lei pentru o gigacalorie, în Miercurea Ciuc – 275 lei, Timişoara – 242 lei, Braşov – 198 lei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii