Web Analytics

Se schimbă legea în sistemul de pensii private

de | 31.01.2023 09:13 | Actualitate, Home

Noi reguli în sistemul de pensii private. Moștenitorii vor putea beneficia imediat de pensia privată, în cazul decesului beneficiarului. Până acum, moștenitorii care aveau un loc de muncă primeau banii abia după ce ieșeau la pensie. Nu este singura modificare importantă adusă de Autoritatea De Supraveghere Financiară sistemului de pensii private.

Citește și: Salariații din învățământ anunță miercuri, 1 februarie, protest în fața Guvernului

De asemenea, dacă până acum acest drept se prescria după 3 ani, de acum înainte acesta devine imprescriptibil, ceea ce însemană că dreptul rămâne moștenitorilor, indiferent când sau dacă cer acești bani.  Schimbarea vine după ce datele au arătat că 90% dintre cei care ieșeau la pensie și aveau un astfel de cont de pensie privată cereau să primească toți banii deodată, cu toate că exista posibilitatea de a-i primit eșalonat de-a lungul mai multor luni. Asta arată că aceasta a fost principala obțiune a românilor.

Citește și: O producție românească este pe primul loc în topul celor mai vizionate filme pe Netflix

De altfel, doar în primele luni ale anului trecut, circa 2000 de oameni ar fi putut beneficia de această măsură dacă  ea ar fi fost în vigoare încă de atunci. Este vorba despre persoane care au moștenit acești bani din conturile unor alte persoane care au decedat. 

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *