Web Analytics

Se schimbă condițiile pentru obținerea permisului auto

de | 19.08.2022 14:26 | Actualitate, Home

Guvernul anunță schimbări majore în ceea ce privește obținerea permisului de conducere. Una dintre ele se referă la faptul că instructorul auto va putea participa la examenul practic. Cele două probe, teoretică și practică, vor putea fi date oriunde în țară, indiferent de adresa de domiciliu.
Conform propunerilor legislative ajunse pe masa senatorilor, viitorii șoferi vor putea susține examenul teoretic înainte de a efectua orele de condus cu instructorul. De asemenea, o altă modificare face referire la faptul că instructorul va fi în autovehicul când elevul susține examenul practic. În plus, viitorii șoferi vor putea susține cele două examene pentru permis oriunde în țară indiferent de adresa de domiciliu. Această modificare ar duce la scurtarea perioadei de așteptare mai ales dacă elevii se vor îndrepta către județele mai libere.

Citește și: Simona Bucura Oprescu: ”Granturi pentru reducerea costurilor energetice ale firmelor”


Totuși rolul pe care îl va avea instructorul atunci când își însoțește elevul la proba practică nu a fost stabilit. Aceste aspecte vor fi puse la punct dacă legea va fi adoptată. Conform propunerilor legislative, instructorul va lua fizic locul polițistului, va sta în dreapta, iar examinatorul va sta pe bancheta din spate. Motivele schimbării țin, în principal, de confortul psihologic al celui care susține examenul pentru obținerea permisului.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *