Se reface Alianţa D.A. La pirostrii… Omul lui Ponta, cununat de partenera de shopping a Elenei Udrea

de | 12.09.2013 17:11 | Dezvăluiri

# Ana Maria Pătru, președinta Autorității Electorale Permanente, surprinsă după alegerile europarlamentare din 2009 la cârciumă, alături de Traian Băsescu, Elena Udrea, Eba și Vasile Blaga, îl va cununa pe deputatul PSD Mircea Drăghici # Și nașul Florin Ștefan Pătru este un tip special: e director comercial la Chempro Chemicals, una dintre căpușele Oltchim administrate de fiul lui Constantin Roibu.  În mai puțin de două săptămâni, pe 22 septembrie, deputatul Mircea Drăghici, omul cu cele mai mari funcții din PSD Argeș la nivel național- chestor al Camerei Deputaților, trezorier al partidului, membru în Biroul Politic Național, de altfel singurul cu drept de vot din județul nostru și consilier onorific al primului ministru pe problemele care țin de industria auto-își pune pirostriile pentru a doua oară.  Cea care îi va deveni soție este fosta jurnalistă Georgiana Popescu, prodecan al Facultății de Științe Socio-Umane  de la Universitatea din Pitești și consilieră a europarlamentarei Daciana Ponta. De altfel, atât premierul cât și soția sa au confirmat că vor fi prezenți la nunta ce se va ține la București.
Dai un ban dar știi că bei…la Palatul Știrbey
Cei doi miri au ales o locație foarte exclusivistă din București, respectiv Palatul Știrbey. Așa cum stă bine unui cuplu cu mare viitor politic, Georgiana și  Mircea și-au ales două perechi de nași foarte influente. Este vorba de familiile Ana Maria și Florin Ștefan Pătru, precum și  Daniela și Dan Cristescu. Având în vedere că vorbim de nunta anului pentru județul Argeș și gradul de interes este unul foarte mare, l-am contactat pe deputatul Drăghici pentru câteva amănunte uzuale, despre invitați, despre cine sunt nașii etc: ”Nu am nimic de declarat. Vreau să păstrez discreția asupra evenimentului”, ne-a răspuns politicos, dar ferm viitorul mire.
Nașa, la masă cu Băsescu, cu Eba și cu Vasile Blaga
Prin urmare, a trebuit să ne documentăm singuri ca să ne putem informa, atât cititorii, cât și alegătorii deputatului Drăghici. Iată ce am aflat.
Surpriza de proporții este că nașa Ana Maria Pătru este președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP) din vara lui 2012, după ce înainte a deținut funcția de vicepreședinte, sub regimul PDL. De altfel, Ana-Maria Pătru este o apropiată a Elenei Băsescu şi a Elenei Udrea. Chiar jurnaliştii din Vâlcea (de unde Ana Maria Pătru este originară) au prezentat-o, la vremea respectivă, drept “parteneră de shopping” a Elenei Udrea. În 2009, din postura de vicepreşedinte al AEP, Ana Maria Pătru a fost protagonista unui scandal intens mediatizat și care a intrigat, pe bună dreptate, PSD, PNL și celelalte partide care se aflau atunci în opoziție. Imediat după închiderea urnelor la europarlamentare, Ana Maria Pătru s-a afişat la un chef al PDL în restaurantul Pescăruş din Herăstrău. Atunci, Ana Maria Pătru a fost surprinsă de paparazzi la aceeaşi masă cu prietenele ei, Eba şi Monica Iacob Ridzi. La aceiaşi masă se mai aflau Elena Udrea,  Vasile Blaga şi președintele Traian Băsescu. Până în 2007, Ana Maria Pătru a fost un personaj minor pe scena politică, funcţia de vicepreşedinte al PDL Vâlcea şi o funcţie de conducere în filiala zonală Vâlcea a AEP fiind cele mai înalte poziţii atinse. În 2007 a fost promovată, la sugestia Elenei Udrea, care i-a netezit astfel drumul în funcţia de vicepreşedinte naţional al Autorității Electorale Permanente. Acum a fost recuperată cu succes de regimul Ponta și-l va cununa pe deputatul Mircea Drăghici, dovadă că politica este chiar transpartinică.
Atenție, finu! Nașu a falimentat Oltchimul…
Și soțul nașei – Florin Ștefan Pătru – este un apropiat al PDL. Acesta este nașul lui Cezar Bulacu, fiul fostului vicepreședinte al CJ Vâlcea – Romulus Bulacu (în prezent prim-vicepreședinte al PDL Vâlcea). Grație competențelor sale, Florin Ștefan Pătru este și director comercial la una dintre principalele căpușe care au falimentat Oltchim, e vorba de Chempro Chemicals, societate mixtă româno-spaniolă, la care administrator este Roibu Alexandru-Călin (fiul directorului general al combinatului vâlcean) și care a acumulat datorii de 94,5 miliarde lei vechi la Oltchim, în 2012.
De altfel, Chempro Chemicals, al cărui director comercial este viitorul naș al deputatului PSD Mircea Drăghici, se află printre firmele nominalizate de către lichidatorul judiciar Gheorghe Piperea că ar fi făcut afaceri dezavantajoase pentru Oltchim. Despre cealaltă pereche de nași a deputatului argeșean – Daniela și Dan Cristescu – n-am aflat mare lucru, cel puțin deocamdată. Doar că este o familie cu afaceri în domeniul construcțiilor. 
Meniul de la Palatul Ştirbey: 79 de euro, plus TVA
La Palatul Știrbey, un meniu all inclusive pentru nuntă pornește de la 79 euro, plus TVA și are în componență inclusiv decorarea sălii, aranjamentele florale și covorul roșu pentru invitați. Un asemenea meniu include, după cum urmează:
Gustare rece: ruladă de șuncă cu salată de crudități, somon fume cu lămâie și hrean, piftie de pasăre, pastă de brânză pe ardei gras, roșii umplute cu salată de vinete, pate de pui cu kiwi și mango, precum și salată de icre de crap.  Gustare caldă: vol-au-vent cu ragu de pui și ciuperci. La capitolul ”Pește” se servește file de șalău cu sos Meuniere, iar la antreu – sărmăluțe.
Urmează, în ordinea intrării… culinare în scenă, un mixed grill ”Stirbey”, compus din mușchi de porc împănat și piept de pui la grătar cu sos de vin roșu. Tortul festiv este la alegerea clientului, iar la capitolul băuturi, oferta este de tip open bar și include de la vinuri din luxoasa gama Prince Stirbey până la cremă de whisky Bailey’s.

Ponta i-a refuzat, Daciana i-a promis Georgianei că le va boteza primul copil
Trebuie spus că, inițial, toată lumea bună din PSD Argeș, și nu numai, se aștepta ca premierul Ponta și soția sa, Daciana,  să-i cunune pe Mircea Drăghici și Georgiana Popescu, având în vedere prietenia (dacă nu e cumva prea mult spus) dintre cele două cupluri. Mircea trece drept prieten al premierului și coleg de pasiune cu acesta (amândoi sunt piloți de raly-uri), iar Georgiana e nu doar consiliera europarlamentarului Daciana Sârbu, ci și confidenta acesteia. Cert e că cei doi miri au propus cuplului Ponta să le fie nași de cununie, însă aceștia au declinat invitația. Daciana i-a promis totuși Georgianei că îi va boteza primul copil.  Mai trebuie spus că deputatul Mircea Drăghici nu este la prima cununie și că are două fete dintr-o căsnicie anterioară, în vreme ce Georgiana Popescu va purta pentru prima dată rochia de mireasă. Casă de piatră și să fie într-un ceas bun!
Material realizat de Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii