Se redeschide secția ATI de la Spitalul Mioveni

de | 27.11.2020 12:49 | Actualitate

Instituția Prefectului Argeș anunță că, de săptămâna viitoare, se va redeschide secția ATI de la Spitalul Orășenesc Mioveni, pentru pacienții COVID. În secția ATI de la Spitalul Orășenesc Mioveni vor lucra trei medici rezidenți, doi medici specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Pitești și un medic specialist de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.

Citește și Trei medici rezidenți ATI, detașați la Spitalul Mioveni pentru 30 de zile

„Prin eforturile combinate ale reprezentanților Instituției Prefectului, Consiliului Județean, DSP Argeș, Spitalului Județean de Urgență Pitești, Spitalului Orășenesc Mioveni și ai Spitalului Municipal Curtea de Argeș, au fost găsite soluții pentru asigurarea personalului necesar secției. Secția ATI de la Mioveni beneficiază de o dotare modernă și are în prezent 7 paturi. De săptămâna viitoare, secția va fi extinsă și va avea o capacitate de până la 18 paturi.

Prin redeschiderea secției ATI de la Mioveni, capacitatea de tratare a bolnavilor COVID din Argeș, aflați în stare critică, va crește considerabil”, transmite Instituția Prefectului Argeș.

O altă schimbare este că și secția de chirurgie de la Spitalul Curtea de Argeș va fi mutată la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

În prezent, în județ există 45 de paturi la ATI pentru pacienții COVID, dintre care 12 sunt în unitatea mobila de terapie intensivă, instalată în incinta Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii