Miercuri, în sala mare a Consiliului Județean Argeș a avut loc lansarea proiectului “Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ, situat în Piteşti, Piaţa Vasile Milea nr.1, judeţul Argeş”
Este vorba de clădirea CJ Argeș, care, până în 2021, va trece la urilizarea energiei din surse regenerabile.
Unitatea Administrativ Teritorială Județul Argeș anunță începerea activităților proiectului “Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ, situat în Piteşti, Piaţa Vasile Milea nr.1, judeţul Argeş”. Proiectul va contribui la sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, prin acţiunile privind îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor pentru prepararea, distribuţia şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde menajere, utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii. Proiectul va fi implementat prin intermediul finanțării nerambursabile acordate Programul Operaţional Regional 2014- 2020, Axa Prioritară 3 Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investitii 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operatiunea B-Cladiri Publice.
Locul de implementare: municipiul Piteşti, judeţul Argeş.
Unitatea Administrativ Teritorială Județul Argeș a încheiat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 la nivelul regiunii Sud-Muntenia.
„Obiectivul general constă în creșterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ situat în Pitești, Piața Vasile Milea, nr. 1 în vederea sprijinirii tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Obiectivele specifice sunt: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumurilor de energie în vederea creșterii eficienței energetice şi reabilitarea din punct de vedere termic în scopul asigurării condițiilor optime, creșterii confortului termic și a siguranței desfășurării activităților. În cadrul proiectului se vor realiza următoarele lucrări: se va reabilita energetic anvelopa construcţiei; se va înlocui tâmplăria cu tâmplarie din lemn stratificat cu geam tripan; se vor reabilita instalaţiile termice, electrice şi sanitare; se vor amplasa peste etajul 5 panouri solare şi panouri fotovoltaice; se vor repara eventualele fisuri în elementele de beton armat şi se vor realiza impermeabilizări pe zonele afectate de umiditate; se vor reface finisajele interioare şi exterioare în zonele afectate de intervenţii; se va moderniza sistemul de detecţie şi stingere incendiu; se va reabilitarea instalaţia de hidranţi interiori şi exteriori; se va construi un rezervor de incendiu echipat corespunzător”, explică Dan Manu, președintele CJ Argeș..
Valoarea totală a contractului de finanţare este de 33.852.486,54 lei, din care 24.140.102,79 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată iar 9.712.383,75 lei este contribuţia beneficiarului.
Perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între 01.05.2017 şi 30.06.2021.
0 Comentarii