Web Analytics

Se poate slăbi cu mâncare fast-food? Ce a descoperit un profesor de nutriție din SUA

de | 20.05.2022 09:40 | Actualitate

Slăbesc dacă mănânc doar fast food? Răspunsul este afirmativ și demonstrat printr-un experiment medical. Se poate slăbi cu hamburgeri, cartofi prăjiți și suc. Cu o singură condiție.

Nutriționiștii au creat iluzia că se poate slăbi doar cu alimente degresate, triste și fără gust, în vreme ce pizza, cartofii prăjiți, merdenelele și prăjiturile au fost trecute pe lista neagră. De când medicina a ridicat pe un piedestal hrana dietetică, mass-media a intrat și ea în horă și a amplificat știrea: industria alimentară ne îmbolnăvește, produsele fast-food sunt otrăvitoare.

Citește și: Revederea aniversară a asistenților medicali argeșeni – EDIȚIE DE COLECȚIE

Două experiențe medical-mediatice ne ajută să înțelegem cum putem slăbi cu mâncarea fast-food

Analiza a două experiențe medical-mediatice ne ajută să tragem singuri concluziile. Pe de o parte este vorba de Morgan Spurlock, care a făcut în anul 2004 celebru film numit „Super Size Me”. Care era scenariul propus de el? Timp de 30 de zile să mănânce trei mese pe zi compuse exclusiv din produse tip fast-food. După o lună de calvar se demonstrează ceea ce era de demonstrat: Morgan s-a îngrășat cu 11 kg, iar nivelul de colesterol, trigliceride, acid uric este crescut alarmant, la fel și enzimele hepatice și glicemia. Însă faptul că a produs un film care face turul planetei și denunță efectele nocive ale fast-foodului îi crează suficientă satisfacție.

Dr. Mark Haub, profesor de nutriție în SUA, a făcut un experiment doar cu produse junk food timp de 10 săptămâni

Dr. Mark Haub, profesor de nutriție la Universitatea din Kansas, propune un experiment pe cât de asemănător, pe atât de diferit ca rezultate. Nutriționist fiind, el decide să mănânce timp de 10 săptămâni exclusiv produse junk-food (chips-uri, biscuiți, gogoși și orice produse pline de zahăr și grăsime). Însă toate produsele consumate într-o zi nu depășeau valoarea de 1.800 calorii, indiferent de numărul de mese sau ora la care erau mâncate. Rezultatul? După 10 săptămâni de regim junk-food Mark a slăbit 12 kg, iar cantitatea de grăsime din organism a scăzut la 25%.

Citește și: Un seism puternic a fost resimțit în mai multe orașe din România

Nivelul trigliceridelor a scăzut cu 40%, colesterolul „rău” s-a redus cu 20%, iar colesterolul „bun” a crescut cu 20%. Mark Haub și-a recunoscut stupefacția: mâncarea „nesănătoasă” l-a făcut să fie mai sănătos! Diferența de rezultate dintre cele două “regimuri” o face numărul total de calorii: 5.000 de calorii pe zi pentru Morgan Spurlok și 1.800 de calorii pe zi pentru Mark Haub. Slăbim din mâncare puțină, chiar dacă este nesănătoasă, și ne îngrășăm din mâncare multă, chiar dacă este sănătoasă!

Sursa: Știrile Pro TV

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *