Web Analytics

Se modifică programul de vizite în spitalele publice! Accesul la bolnavi, limitat la 30 de minute

de | 17.11.2022 13:47 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect privind stabilirea programului de vizite în unităţile sanitare de stat, ce prevede, printre altele, obligația spitalelor de a comunica rudelor pacienților în maximum două ore mai multe informaţii despre aceștia, după cum informează Agerpres.

Citeşte şi: Palatul Administrativ din Pitești este realizat în proporție de peste 44 %

Fiecare pacient va primi, la internare, un cod numeric unic care va fi comunicat aparţinătorilor, iar furnizarea de informaţii prin telefon despre starea de sănătate a bolnavului se face numai după confirmarea acestui cod. Potrivit proiectului, accesul vizitatorilor în spitalele publice se va face de luni până vineri, între orele 15-20, iar în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 10-20. Durata vizitei va fi de 30 de minute, însă în cazul unor evenimente epidemiologice deosebite, pe baza analizei de risc efectuate de DSP, programul poate fi limitat la maximum 15 minute, iar în secţiile în care se află internate persoane aflate la risc pentru dezvoltarea unor forme severe de boală poate fi suspendat, conform digi24.ro.


Unităţile sanitare au obligaţia, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului, să implementeze un sistem de informare a aparţinătorilor pacienţilor, care să permită ca la cel mult două ore de la internarea pacientului să fie comunicate aparţinătorilor, telefonic sau prin SMS, la cerere, următoarele informaţii: secţia/compartimentul unde este internat, numărul salonului, etajul, numele medicului curant şi numărul de telefon apelabil pentru informaţii despre starea de sănătate. Citeşte mai multe pe digi24.ro.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *