Se lucrează la Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”

de | 22.06.2022 12:35 | Actualitate, Politica si Administratie

“Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”- consolidarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural” este un proiect al Consiliului Județean Argeș, în valoarea de 16 milioane lei cu TVA, din care 85% sunt fonduri europene, 2% contribuția C.J. Argeș și 13% fonduri de la bugetul statului. Termenul de execuție al lucrărilor este de 21 de luni. 

Licitația a fost câștigată de firma SC EURAS SRL, aceeași firmă care a se ocupă și de restaurarea Cetății Poenari, un alt proiect al Consiliului Județean Argeș finanțat din fonduri europene.

Citește și: Lucrările de restaurare la Muzeul Județean, gata în 2023

Marți, 21 iunie, vicepreședintele C.J. Argeș, Marius Nicolaescu, a făcut o vizită de lucru pe șantierul Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna. Aici lucrările au început prin consolidarea fundației, cu această ocazie fiind rezolvată și problema infiltrațiilor. Ulterior, lucrările se vor muta la interior, unde deja s-a început consolidarea, pentru ca partea umedă a intervenției să aibă timp să se usuce. În ultimele etape, vor fi finalizate lucrările de exterior și restaurare în interior: “Împreună cu echipa de proiect și dirigintele de șantier am efectuat prima vizită de lucru la Galeria de Artă, ocazie cu care am observat că lucrările de consolidare a fundației se apropie de sfârșit. De fapt, aceste lucrări sunt și cele mai dificile, alături de lucrările de restaurare a pieselor de artă. Stadiul lucrărilor este undeva 15-20% și avem promisiunea că ne vom încadra în termenele prevăzute în contract”, a transmis vicepreședintele C.J. Argeș, Marius Nicolaescu.  

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.