Web Analytics

Se întâmplă și la alții! Justiţia din Belgia a suspendat decizia guvernului de închidere a sălilor de spectacol

de | 29.12.2021 14:44 | Cultură, Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

Justiţia belgiană a suspendat astăzi închiderea teatrelor şi a sălilor de spectacol anunţată săptămâna trecută în Belgia de prim-ministrul Alexander De Croo pentru a opri răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, relatează AFP, citată de Digi24.

Citește și: Studenții au dus la Guvern cozonac cu rahat în semn de protest pentru alocarea bugetară din acest an!

Autorităţile nu au demonstrat „în ce mod sălile de spectacol din sectorul cultural ar fi locuri deosebit de periculoase pentru sănătatea şi viaţa oamenilor deoarece favorizează răspândirea coronavirusului până în punctul în care este necesară ordonarea închiderii”, a apreciat Consiliul de Stat, cea mai înaltă instanţă administrativă belgiană.

Guvernul belgian a decis pe 22 decembrie să închidă teatrele, sălile de spectacol şi cinematografele, provocând indignarea lumii culturale în Belgia. Câteva mii de peroane, 5.000 conform poliţiei, au manifestat duminică la Bruxelles pentru a cere retragerea acestei măsuri.

Unele cinematografe şi teatre anunţaseră deja că nu se vor supune autorităţilor ca răspuns la o decizie „ineptă”, în timp ce asociaţii precum Liga Drepturilor Omului sau Federaţia angajaţilor din artele spectacolului au pregătit acţiuni în justiţie împotriva închiderilor.

Citește și: Atenție! Norme noi în UE privind protecția avertizorilor de integritate

Nemulţumirea faţă de autorităţile federale şi regionale din Belgia, care, în urmă cu mai bine de o lună, ca răspuns la creşterea numărului de infecţii, au început să întărească măsurile cu cerinţe precum închiderea barurilor şi restaurantelor pe timp de noapte şi obligativitatea telemuncii în proporţie de 80 %, s-a extins şi în comunitatea academică şi ştiinţifică.

Articol preluat din ziarul Bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii