Web Analytics

Se întâmplă! Centrele de vaccinare anti-COVID din municipiul Brăila sunt nefuncţionale. În tot județul, doar 4.000 de persoane vaccinate

de | 26.01.2021 23:00 | Actualitate, Politica si Administratie

Cele 11 centre de vaccinare anti-COVID-19 stabilite la nivelul municipiului Brăila şi amenajate în sălile de sport ale unor instituţii de învăţământ sunt în continuare nefuncţionale, deoarece Primăria Brăila aşteaptă de la Ministerul Educaţiei un aviz privind schimbarea destinaţiei unităţilor şcolare care vor găzdui această activitate, după cum scrie AGERPRES.

Citește și: China relansează teoria conspirației cu originea virusului și „se îndoiește” de vaccinul Pfizer

„Centrele de vaccinare anti-COVID din municipiul Brăila sunt în continuare nefuncţionale, deoarece se aşteaptă un aviz solicitat de Primăria Brăila de la Ministerul Educaţiei, privind schimbarea destinaţiei unităţilor de învăţământ care găzduiesc aceste centre de vaccinare în săli de sport”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a declarat că, la nivelul municipiului Brăila, centrele sunt gata, doar că ele vor deveni funcţionale în momentul în care Ministerul Educaţiei va emite un aviz de schimbare a destinaţiei unităţilor de învăţământ care le găzduiesc. „Schimbarea destinaţiei unităţilor de învăţământ, chiar şi temporar, pe perioada vaccinării, se face obligatoriu prin lege, cu avizul Ministerului Educaţiei”, a declarat Marian Dragomir.

Citește și: După decesele din Norvegia, experţii în sănătate solicită suspendarea vaccinării cu Pfizer

Potrivit col. Ştefan Stoian, având în vedere această situaţie, s-a luat în calcul amenajarea a două centre de vaccinare anti-COVID-19 în Casa Tineretului din municipiu, care ar putea deveni funcţionale începând cu data de 8 februarie. Un centru va fi înfiinţat la parterul Casei Tineretului şi va fi destinat exclusiv cadrelor didactice, iar celălalt va fi la etajul clădirii, pentru restul populaţiei care se încadrează în etapa a doua de vaccinare.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a stabilit la nivelul judeţului 15 centre de vaccinare anti-COVID-19, 11 sunt în municipiul reşedinţă de judeţ şi câte unul în câte unul în oraşele Ianca, Făurei şi Însurăţei. A fost stabilit, de asemenea, un centru mobil pentru cele două comune din Insula Mare a Brăilei, respectiv Măraşu şi Frecăţei.

Citește și: Ăsta-i adevărul! Piteştiul va avea o piaţă de granit care seamănă a gresie! Factură refuzată

Până în prezent, în judeţul Brăila, au fost vaccinate 4.045 persoane, dintre care 3.240 la Spitalul Judeţean de Urgenţă, 670 la Spitalul de Psihiatrie, 70 la Spitalul de Pneumoftiziologie şi 85 la Spitalul Orăşenesc Făurei.

Numărul total de persoane confirmate cu noul tip ce coronavirus în judeţul Brăila, de la începutul pandemiei, este 8.979, iar al celor decedate de 440. Marţi erau înregistrate 786 persoane în carantină la domiciliu, 29 persoane izolate la domiciliu şi 124 persoane internate în spitale. AGERPRES

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii