Web Analytics

Trăim s-o vedem și p-asta! Demersuri pentru a aduce medici ATI din Franța la spitalele COVID din Argeș

de | 24.07.2020 13:47 | Actualitate

În contextul în care Argeșul ocupă un loc fruntaș la numărul de infectări cu COVID-19, iar numărul de paturi disponibile în spitale e din ce în ce mai mic, iată că autoritățile publice locale fac demersuri pentru a aduce personal medical din țară sau chiar din străinătate pentru spitalele din Argeș.

Prefectul Soare a făcut lobby la directorul Dacia pentru a aduce medici ATI din Franța

Reprezentanții Automobile Dacia și-au arătat disponibilitatea, din nou, pentru a susține eforturile administrației locale din Mioveni în lupta cu noul coronavirus. În acest sens, prefectul Argeșului a stat de vorbă cu Christophe Dridi, directorul general Dacia-Renault, pentru a încerca detașarea unor medici ATI din Franța la spitalele COVID din județ.

„Având în vedere că în curând Grupul Renault va avea un nou management la nivel european, am discutat cu domnul Dridi în ideea de a face şi dumnealui demersuri în cercurile de influenţă la care are acces pentru a putea identifica medici din Franţa şi nu numai pentru a îi aduce în Argeş. Ne străduim să completăm necesarul de personal medical și cu medici din alte judeţe. Facem eforturi mari să găsim personal medical pentru a fi detaşat la Spitalul din Mioveni, pentru a redeschide secţia ATI de acolo, unde sunt 10 locuri.  Încercăm să menţinem deschisă şi după această lună secţia de Infecţioase de la Mioveni. Nu ne permitem să închidem vreo secţie din Argeş în acest moment. Încercăm să aducem personal medical chiar și din afara ţării pentru a deservi spitalele COVID-19 din Argeş.”, a declarat prefectul de Argeș, Emanuel Soare pentru Radio România Actualități.

Emanuel Soare: „Domnul Dridi a fost foarte receptiv la această propunere (…)”

Contactat telefonic de redactorii „Jurnalului”, prefectul județului a confirmat faptul că au fost discuții cu conducerea Automobile Dacia pentru a găsi o variantă în vederea aducerii de personal medical pentru secția ATI de la Mioveni, fiind o lipsă acută de medici la acest moment. 

„Da, este adevărat! Încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru a ține deschisă secția de Infecțioase de la Mioveni. Domnul Dridi a fost foarte receptiv cu privire la propunerea noastră de a încerca detașarea unor medici ATI din Franța la spitalele COVID din județ, având în vedere că și la nivel național este criză de medici, după cum probabil știți. De asemenea, am primit asigurări că vom primi sprijin în continuare pentru laboratorul de testare din Mioveni. Vom face tot ceea ce ne stă în putință ca să rezolvăm această situație.”

În încercarea de a sta de vorbă și cu primarul Ion Georgescu pe acest subiect, acesta nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Antoniu Neguț

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole