Web Analytics
scris luni, 26.02.2024

Se deschide primul centru din România pentru minorii dependenți de droguri

Primul centru de cazare și tratament pe termen lung pentru minorii dependenți de droguri se va deschide, joi, 29 februarie. Unitatea va oferi suport și familiilor adolescenților dependenți de stupefiante.

Se deschide primul centru din România pentru minorii dependenți de droguri

Citește și: Accident mortal în Ungaria, între două microbuze românești

Centrul pentru minorii dependenţi de droguri va funcționa la Spitalul de Psihiatrie din Câmpina. Astfel, minorii vor beneficia gratuit de tratament pe termen lung și de cazare, iar părinții vor fi consiliați psihologic, anunță reprezentanții Asociației „Zi de Bine”. Adolescenții care vor fi internați în această unitate medicală vor putea să-și continue studiile, potrivit evz.ro.

Melania Medeleanu, membru fondator al Asociației ZI de BINE, a  precizat de ce a ales Spitalul de Psihiatrie Voila-Câmpina pentru acest centru de cazare și tratament pe termen lung. Reprezentanta organizației nonguvernamentale a subliniat, că este important ca adolescenții să nu simtă  că sunt „bolnavi” și urmează un tratament într-un spital.

„Aveam nevoie de o incintă în spital, aveam nevoie de medici, de personal medical. La Voila au pavilion pentru copii, iar acest lucru este foarte important. În plus, spitalul este într-o zonă splendidă și asta o să le facă bine copiilor, cred eu. Ne-am înțeles cu managementul spitalului și am primit două saloane pe care le amenajăm ca să nu arate a spital, practic. Când vin la tratament copiii dependenți nu trebuie să resimtă atmosfera de spital. Cel puțin în salonul lor”, a precizat Melania Medeleanu, potrivit doctorulzilei.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *