Web Analytics
scris sâmbătă, 29.10.2022

Se dau bani de la stat! Stimulent financiar de 1.000 lei pentru cei care se angajează

Veste bună pentru românii fără un loc de muncă care au în plan să se angajeze cât de curând! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce prevede ca cetățenii care se angajează full-time să primească un stimulent financiar de 1.000 lei.

Se dau bani de la stat! Stimulent financiar de 1.000 lei pentru cei care se angajează

Citește și: Bugetarii vor avea mai multe zile libere în 2023, decât angajații din privat

Este vorba despre legea privind majorarea primei de activare acordată șomerilor care se angajează cu normă întreagă pentru minimum trei luni. Aceasta a crescut de la 500 la 1.000 lei.

A fost aprobată Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 60/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă. Legea prevede majorarea cuantumului primei de activare acordată șomerilor înregistrați care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, ”dacă se angajează cu normă întragă, pentru o perioadă minimă de trei luni”, se arată în lege. Potrivit modificărilor, noua lege are următoarele prevederi:

– Creșterea cuantumului primei de activare, de la 500 la 1.000 lei;

 – Mărirea cuantumului subvențiilor acordate companiilor, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru încadrarea în muncă a persoanelor considertate ca făcând parte din grupurile vulnerabile pe piața muncii;

– Angajatorii care fac contracte de ucenicie să primească, la cerere, pe perioada contractului o sumă în cuantum de 2.250 lei pe lună;

– Companiile care încheie contracte de stagiu, să beneficieze, la cerere, pe întreaga periadă, de suma în cuantum de 2.250 lei pe lună.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită