Se dau bani de la stat pentru plata ratelor și pentru chirie. Ce persoane vor beneficia de ajutor

de | 24.04.2022 16:08 | Actualitate, Home

Românii care se încadrează în câteva categorii profesionale își vor putea cumpăra apartamente cu banii de chirie primiți de la stat, potrivit unei propuneri legislative ce a fost înregistrată la Senat.

Proiectul de lege prevede acordarea unor facilități pentru magistrați și familiile acestora, mai exact, procurori și judecători, ca ”formă de garantare a exercitării profesiei în mod independent și la un nivel corespunzător așteptărilor societății”, potrivit e-juridic.manager.ro.

Citește și:Şeful diplomaţiei şi ministrul Apărării din SUA, în vizită la Kiev. Prima vizită oficială a reprezentanţilor guvernului american în Ucraina după 24 februarie

Actuala legislatie prevede ca, lunar, magistraților să li se acorde sume lunar pentru decontarea chiriilor, având în vedere că numărul locuințelor de serviciu este limitat comparativ cu persoanele din sistem care au nevoie de o astfel de facilitate. 

Este vorba despre propunerea legislativă pentru completarea art. 23 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2006 privind salarizarea judecătorilor, procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justiţiei.

Acest articol este despre: Bani de la stat,chirie,Plata ratelor

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed