Web Analytics

Se cere poprirea pe salariul arhitectului-şef al Piteştiului

de | 31.10.2019 13:32 | Dezvăluiri

# Haosul imobiliar începe să se deconteze în buzunarele celor responsabili # Cătălin Ghiță nu a plătit amenda de 6000 lei dată de Inspectoratul Regional în Construcții, care a făcut solicitare în acest sens către Primăria Pitești
În scandalul legat de emiterea în condiții ilegale a autorizației de construcție a unui bloc de patru etaje, ridicat de familia de notari Căunei pe strada Mircea Eliade FN din Pitești, a intervenit și Inspectoratul Regional Construcții Sud Muntenia. Acesta a făcut verificări în această vară la Primăria Pitești. În urma celor constatate, instituția, care are sediul la Ploiești, a dispus măsuri și i-a aplicat arhitectului-șef al Piteștiului, Cătălin Ghiță, o amendă în valoare de 6.000 de lei. Ce s-a întâmplat în continuare e o scenă demnă de cascadorii râsului, pentru că procesul-verbal de sancționare a fost returnat, prin poștă, la Ploiești. Ca atare, inspectorii au recurs la o altă modalitate de a-i face cunoscută contravenientului Cătălin Ghiță sancțiunea. I-au lipit procesul-verbal la domiciliu, în prezența unui martor. Cum arhitectul-șef al Piteștiului nu a plătit nici de data asta amenda, Direcția de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei a fost somată să îi facă poprire pe salariu.

Sancțiunea i-a fost afișată la domiciliu

Dar despre cum au decurs lucrurile am aflat oficial de la Inspectoratul Regional de Construcții Sud Muntenia, într-un răspuns trimis redacției noastre în urma unei solicitări pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.
„În scopul soluționării petițiilor transmise de către cetățeni ai municipiului Pitești Instituției Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Pitești, inspectorul în construcții din cadrul Inspectoratului Regional în Construcții Sud Muntenia a efectuat acțiuni de control la Primăria Municipiului Pitești privind nerespectarea prevederilor legale la emiterea Certificatului de Urbanism nr. 377/30.03.2017 și a Autorizației de construire nr. 657/23.08.2018, pentru imobilul situat în municipiul Pitești, str. Mircea Eliade FN. Față de neconformitățile constatate și consemnate în procesele-verbale de control înregistrate la I.R.C. Sud Muntenia, a fost aplicată, prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, arhitectului-şef al municipiului Pitești sancțiunea contravențională prevăzută de legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcții în cuantum de 6.000 lei și au fost dispuse termene și responsabilități. Procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor din 04.07.2019 a fost comunicat contravenientului prin poștă (cu confirmare de primire) în data de 5.07.2019, documentul fiind returnat instituției noastre. Conform prevederilor Ordonanței Guvernului României nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, a fost comunicat contravenientului prin afișarea la domiciliul acestuia, în prezența unui martor, fiind încheiat procesul-verbal de afișare. Având în vedere că, în termenul legal, contravenientul nu a făcut dovada achitării contravalorii amenzii aplicate, I.R.C. Sud Muntenia a transmis procesul-verbal de constatare și sanționare a contravențiilor la Primăria municipiului Pitești – Direcția Impozite și Taxe Locale, în vederea punerii în executare a acestuia. În perioada următoare, inspectorul din cadrul compartimentului C.C.A.T.U.A.C. al I.R.C. Sud Muntenia va efectua o acțiune de control având ca obiect verificarea modului de îndeplinire a măsurilor dispuse prin procesul-verbal de control și procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor”.
N.red. Primul termen în procesul prin care Instituția Prefectului Argeș vrea să le anuleze autorizația de construcție notarilor Căunei, care au construit un bloc pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana), va avea loc în data de 7 noiembrie.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii