Web Analytics

Se acordă fonduri europene pentru fermierii români

de | 7.01.2023 10:24 | Actualitate, Home

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat că fermierii au la dispoziție peste 15 miliarde de euro până în 2027, bani care provin de la Uniunea Europeană. El a declarat la Radio România Actualități că ministerul pe care îl conduce a încasat deja peste 1 miliard de euro din sumele cheltuite anul trecut pentru plățile în avans.

Citește și: A fost cea mai călduroasă dimineaţă de Bobotează din ultimii 60 de ani

“Cele 15,8 miliarde euro sunt împărțite pe cei 2 piloni care se păstrează ca și structură bugetară și care are, pe de o parte, o sumă de 5,87 pentru pilonul 2, deci pentru dezvoltare rurală și restul de aproape 10 miliarde pentru agricultori, pentru fermieri, pentru activitatea de producție. În data de 4 în România au intrat primii bani de la Uniunea Europeană și nu puțini, 1,33 miliarde euro și vor veni în continuare”, a transmis Daea. 

Între timp, Ministerul Agriculturii a lansat în consultare publică o hotărâre de guvern privind reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură. Este vorba de un ajutor de stat de 500 de milioane de lei, bani care vor ajunge la fermieri.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *