Web Analytics

Scriitori din ţară, premiaţi de „Cafeneaua literară” la Centrul Cultural Piteşti

de | 10.12.2021 02:57 | Cultură, Actualitate

Festivitatea de acordare a Premiilor Revistei “Cafeneaua literară”, este un eveniment coordonat de directorul publicației, poetul Virgil Diaconu, ceva avea loc, astăzi, 10 decembrie a.c., începând cu ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Revista “Cafeneaua literară, editată de Centrul Cultural Pitești, acordă premii următorilor scriitori, care au publicat în paginile ei și au contribuit prin textele lor la calitatea editorială a publicaţiei:

IONEL BOTA (Oravița) – Premiul Cafeneaua literară pentru Critică literară;
NICOLAE SILADE (Lugoj) – Premiul Cafeneaua literară pentru Poezie;
MIHAI NICOLAE (București) – Premiul Cafeneaua literară pentru unitatea românilor de pretutindeni, acordat volumului Călătorii identitare. Românii megieși;
ANA DOBRE (Alexandria) – Premiul Cafeneaua literară pentru Critică literară;
AUREL SIBICEANU (Pitești) – Premiul Cafeneaua literară pentru Poezie;
ION PANTILIE (Pitești) – Premiul Cafeneaua literară pentru Pictură;
VIOREL DINESCU (Galați) – Premiul Cafeneaua literară pentru volumul de critică literară Armistiții literare.

CITEŞTE ŞI: Gala Brazilor de Crăciun 2021 – 26 de brazi unici, creați de artiști, vor fi licitați la Muzeul Național de Artă al României

Revista culturală „Cafeneaua literară” a primit câteva premii importante, printre care: PREMIUL REVISTA ANULUI 2012, acordat de Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER), și PREMIUL DE EXCELENȚĂ, acordat de către Uniunea Scriitorilor din România, în anul 2016, ca dovadă a aprecierii de care se bucură.
În cadrul evenimentului va avea loc și lansarea volumului Biblia literară și Biblia dogmatică, autor Virgil Diaconu”, informează directorul revistei „Cafeneaua literară”, poetul Virgil Diaconu. Evenimentul poate fi urmărit online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro)

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii