Web Analytics

SCM Piteşti domină la toate capitolele la final de tur de campionat în Liga a III-a

de | 12.01.2017 13:39 | Sport

# Echipa lui Nicolae Dică, cel mai bun atac şi cea mai bună apărare!

Fotbaliştii de la SCM Piteşti au avut un tur de campionat foarte bun. Echipa pregătită de Nicolae Dică a încheiat prima parte a sezonului

Ligii III pe primul loc în Seria a III-a, cu 36 de puncte, cu 13 mai mult decât ocupanta poziţiei secunde, FC Voluntari II. Gruparea alb-violetă are o linie de clasament de 11 victorii şi 4 egaluri, fiind singura echipă din serie care nu a cunoscut gustul înfrângerii. SCM Piteşti are cel mai bun atac din întreaga Ligă a III-a, cu 36 de goluri înscrise în 14 meciuri, fiind urmată de Atletico Vaslui (Seria 1 – 35 goluri în 14 meciuri), Înainte Modelu (Seria 2 – 35 goluri în 13 meciuri), Metalurgistul Cugir (Seria 5 – 33 goluri în 14 meciuri), AFC Hermannstadt (Seria 5 – 32 goluri în 14 meciuri), AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (Seria 1 – 31 goluri în 14 meciuri) şi Metaloglobus Bucureşti (Seria 2 – 31 goluri în 13 meciuri). SCM Piteşti are şi cea mai bună apărare din întreaga Ligă III, cu 7 goluri încasate în 14 meciuri. SCM Piteşti e la finalul turului cea mai bună echipă din Liga a III-a, deoarece are cele mai multe puncte obţinute, are cel mai bun atac şi apărare şi e liderul cel mai distanţat în clasament faţă de  ocupanta locului doi. Piteştenii vor începe partea secundă a returului pe 4 martie 2017 şi pot obţine matematic promovarea în Liga a II-a la jumătatea returului dacă vor obţine numai victorii, iar celelalte formaţii clasate pe podium vor face paşi greşiţi. Argeşenii vor să pregătească încă din această vară lotul pentru liga secundă, iar antrenorul Nicolae Dică a stabilit în mare parte lista de achiziţii.

2,5 goluri marcate pe meci

Formaţia pregătită de Nicolae Dică are un golaveraj de invidiat, 36 de goluri marcate şi doar 7 primite în cele 14 meciuri jucate din prima parte a sezonului. Cifrele arată că argeşenii au cel mai bun atac, dar şi cea mai bună apărare din această serie. Piteştenii au o medie de 2,5 goluri marcate pe meci şi de 0,5 goluri primite pe partidă. SCM Piteşti are +18 în clasamentul adevărului, iar următoarea clasată, FC Voluntari II, doar +2. Ilfovenii au un golaveraj de 27-18. Comparativ cu celelalte patru câştigătoare ale seriilor din Liga III, argeşenii stau cel mai bine la nivelul punctelor câştigate în tur, dar şi la golaveraj.

SCM Piteşti se bazează pe o echipă tânără

Nicolae Dică a folosit în prima parte a sezonului un lot de 26 de jucători. Cei mai tineri au fost portarul Dragoş Petrişor, fundaşul Nicolae Oreviceanu, mijlocaşii Cristian Gherasim şi Paul Szecui, iar cel mai vârstnic, atacantul Ciprian Tănasă, ajuns la 35 de ani.

Marius Albu este golgheterul echipei

Golgheterul echipei este atacantul Marius Albu, cu 6 goluri marcate. El este urmat în clasamentul celor mai buni marcatori ai echipei de Robert Grecu, cu 5 reuşite, şi Ionuţ Năstăsie şi Ciprian Tănasă, ambii cu câte 4 goluri marcate. Cei mai folosiţi jucători în prima parte a sezonului au fost Mihai Cotigă, Mihai Deaconescu, Mihai Şandru şi Ionuţ Şerban, cei patru bifând câte 14 meciuri fiecare, iar cei mai puţin folosiţi fostbalişti au fost Leonard Manole, Alin Bărîcă, Iulius Dinculescu şi Ionuţ Mihăescu, fiecare cu câte un meci jucat în tur. 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii