Despre unele dintre ele am auzit deja – precum introducerea codurilor QR ce vor putea fi utilizate pentru a adăuga mai rapid noi contacte – sau includerea stickerelor animate. Ele vor ieși în curând din beta și vor fi gata de încercat pe mai multe piețe globale.

Introducerea codurilor QR este una dintre cele mai interesate și utile funcții, deoarece permite adăugarea unui contact în listă doar prin scanarea rapidă a unui cod, fără să mai fie necesară tastarea întregului număr de telefon.

Schimbări vor apărea și în zona de apeluri video de grup, acolo unde feed-ul video va putea fi mărit rapid pentru a-I include pe toți cei opt participanți (numărul maxim admis).

Despre stickerele animate putem spune că ele seamănă destul de mult cu actualele stickere disponibile, cărora le sunt adăugate animații simple. De asemenea, va exista și un Dark Mode pentru versiunea desktop și web ce le va permite clienților să sincronizeze ecranul cu cel de pe Mobile. Nu în ultimul rând, cei care utilizează WhatApp de pe un smartphone KaiOS, precum Nokia 2720 Flip vor putea vedea și funcția Status – similară cu Stories a Instagram.

Cele mai multe dintre schimbări vor fi implementate în săptămânile următoare, iar milioane de utilizatori se vor putea bucura de îmbunătățiri.