Web Analytics
scris joi, 21.03.2024

Scene din viaţa culturală piteşteană (69)

Ani buni, pe strada Crinului, a funcționat o librărie aparte. Sau o ceainărie aparte. Intitulată „Librăria Mea”. Patron și amfitrion, poetul Alexandru Știrbu, cel care făcea furori la sfârșitul anilor ’80 – începutul anilor ’90 la Cenaclul „Sind”, de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești. Un cenaclu despre care voi scrie în curând.
Alexandru Știrbu a avut ideea de a îmbina utilul cu plăcutul, înființând o librărie, cu cele mai bune cărți, cu servirea unor ceaiuri exotice.

Scene din viaţa culturală piteşteană (69)

Aici, unii veneau doar pentru ceai, alții doar pentru cărți, unii pentru întâlniri de dragoste, iar câțiva pentru evenimentele culturale pe care Alexandru Știrbu le organiza (lansări de carte, lecturi de poezie, de teatru). Din păcate, „afacerea” a mers bine câțiva ani… Spațiul era prea mic, mai ales pentru mesele de ceai. Dar s-a dovedit că și cultura de nișă are publicul său. Elevat.
Printre cei care și-au lansat cărți: Mihai Șora, Solomon Marcus, Radu Paraschivescu, Gheorghe Crăciun, Călin Vlasie, Leonid Dragomir etc. Numai elite.
În foto-document, din 12 iulie 2006, de la stânga la dreapta: Alexandru Știrbu, Radu Paraschivescu și Cristian Cocea
Foto: Jean Dumitraşcu

Citește și Concursul Naţional de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea…”

Citește și Teatrul „Al. Davila” Piteşti a împlinit 76 de ani, pe 6 martie!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *