Web Analytics
scris joi, 25.01.2024

Scene din viaţa culturală piteşteană (61)

25 aprilie 2005. Festivitatea de premiere la Festivalul-concurs de muzică ușoară „Laleaua de Aur” organizat de Primăria Pitești și Centrul Cultural Pitești la Teatrul „Al. Davila”. Dacă instituția de cultură se ocupa de partea organizatorică, Primăria oferea celui/celei de pe locul I o insignă de aur în formă de lalea.
Ediția a 5-a a acestui festival a fost organizată în cadrul Expoziției internaționale dendro-floricole „Simfonia Lalelelor”, ediția 2005.

Scene din viaţa culturală piteşteană (61)

De fapt, „Laleaua de Aur” a fost dintru început legată de „Simfonia Lalelelor”. La gală, după recitalurile câștigătorilor (în imagine, în prim-plan, Titus Andrei, președintele juriului, coordonatorul redacției de muzică ușoară de la Radio România Actualități, și concurenții ajunși în finală), a susținut un recital, în calitate de cap de afiș, Mihai Trăistariu. Ultima ediție a „Lalelei de Aur” a avut loc, la Pitești, în 2006.
De menționat faptul că onorariul lui Mihai Trăistariu a fost de 200 de lei. În 2005 așa erau prețurile la soliștii mari. Aceste prețuri au explodat în 2008, când soliștii de muzică ușoară ori populară au fost invitați să cânte la mitingurile organizate de diverse partide politice în timpul campaniei electorale.

Citește și Paula Seling vine la Filarmonica Pitești

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (60)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *