Web Analytics
scris joi, 05.10.2023

Scene din viaţa culturală piteşteană (45)

Trei dirijori. Foto-document din 5 mai 2007. În primăvara anului 2007, imediat după Simfonia Lalelelor din acel an, Camerei de Comerț și Industrie Argeș i s-a interzis accesul în imobilul „Casa Cărții”, pentru a ocupa spațiul ce urma a fi subînchiriat unor oameni de afaceri pentru vânzarea cu amănuntul. Am schimbat chiar lacătul. Așa se face că etajul I de la Casa Cărții a devenit locul de repetiții pentru orchestra Filarmonicii Pitești, în fapt, legalmente, orchestra simfonică a Centrului Cultural Pitești, spre deruta celor care așteptau, în stația de autobuze, mașina.

Scene din viaţa culturală piteşteană (45)

Activitatea orchestrei era atent supravegheată de către dirijorul corului „Ars Nova”, maestrul Gh. Gomoiu, cel care, la acea dată, urma să constituie un cor și să devină director artistic al instituției. Corul a reușit să-l constituie, director artistic nu a fost numit oficial. Dar la 5 mai 2007, în entuziasmul general, nu hârtiile contau, ci interesul, sprijinul.
Dl. Gomoiu l-a invitat, în acea zi, pe maestrul Voicu Enăchescu, dirijor al corului „Preludiu” din București (Dumnezeu să-i odihnească în pace pe amândoi!), să-și dea cu părerea despre cum sună noua orchestră. Așadar, în foto, maeștrii Voicu Enăcnescu și Gh. Gomoiu, alături de foarte tânărul dirijor de orchestră Tiberiu-Dragoș Oprea.

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (44)

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (43)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...