Web Analytics
scris joi, 20.04.2023

Scene din viaţa culturală piteşteană (23)

18 aprilie 2008. Deschiderea oficială și festivă a expoziției florale de la Casa Cărții, cu ocazia Simfoniei Lalelelor din acel an. Aflată la prima sa stagiune, Filarmonica Pitești nu putea să lipsească de la acest eveniment, fie și printr-un simplu cvartet de corzi. Astfel, într-un colț, la parter, după ce s-a tăiat panglica de către ambasadorul S.U.A. de atunci, Nicholas Taubman, oaspeții au fost întâmpinați nu doar cu expoziții florale deosebite, ci și, printre lalele, de un cvartet care a interpretat „Anotimpurile” („Primăvara”) de A. Vivaldi. Cvartetul a fost format din voluntari de la Filarmonică – Tiberiu Oprea (dirijor orchestră, vioara 1), Elena Radu (vioara II), Adrian Dionisie (violă) și Cristina Mihai (violoncel).
A fost o pată de culoare, altfel, din cauza gălăgiei oaspeților, nu s-a… auzit nimic! Artiștii și-au făcut datoria, dar fără ecoul scontat, totul părând a fi, din păcate, de decor.
(text şi foto: Jean D.)

Scene din viaţa culturală piteşteană (23)

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (22)

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (21)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...