Web Analytics

Scandalul oaselor de animale aruncate în albia unui râu din Poiana Lacului

de | 26.11.2021 10:39 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

# Consilierul Cristian Nicula: „Unde cresc, mă, copiii? Aici? Uitați, hoituri și sute de animale în albia râului!” # Primarul Ion Dumitrache: „Putem să stăm pe pârâu, să așteptăm 300-400 de kilograme de căpățâni, de picioare pe care le-au adus unii cu o mașină?”

Un videoclip cu zeci de oase pe albia unui râu din comuna Poiana Lacului a fost mediatizat duminică, 21 noiembrie. Imaginile dezolante au fost postate pe Facebook de Cristian Nicula, consilier local USR la Poiana Lacului, și au peste 700 de vizualizări. În clip se observă grămezi de oase și gunoaie aruncate pe marginea cursului de apă secat. Am luat legătura cu primarul Ion Dumitrache și comisarul-șef al Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Argeș, Alexandru Văjan, pentru mai multe detalii. Autoritățile au aflat de dezastrul ecologic din presă și de pe Facebook.

Cristian Nicula, consilier local USR, a mediatizat cazul pe Facebook

„Ce părere aveți? Africa? Să spună cineva dacă aici este Africa. Nu, este Poiana Lacului, 2021, albia unui râu. Repet, albia unui râu. Vedeți, ăsta este viitorul nostru, asta e imaginea, domnul primar, domnul viceprimar. Devin nervos. Nu devin nervos când țipați la mine, devin nervos când văd lucrurile astea. Unde cresc, mă, copiii? Aici? Uitați, hoituri și sute de animale în albia râului!”, spune Cristian Nicula (foto) în videoclip, pe un fundal sonor de groază. Luni, 22 noiembrie, a revenit cu un videoclip în care a arătat cum un buldozer a curățat locul în care erau aruncate deșeurile. Cristian Nicula a candidat la Primăria Poiana Lacului în 2020 din partea USRPLUS.

Citește și Noua vedetă a lumii medicale din România / Doctorul militar Valeriu Gheorghiţă e născut şi crescut în comuna Izvoru

Comisar-șef Alexandru Văjan: „N-a fost sesizată Garda de Mediu. Ne-am autosesizat ”

„N-a fost sesizată Garda de Mediu. Ieri ne-am autosesizat și noi în urma articolului respectiv și acum suntem la fața locului. Vom încerca să identificăm autorul acestei fapte și să ecologizăm zona”, ne-a declarat comisarul-șef Alexandru Văjan. Acesta a mai explicat faptul că ecologizarea nu va fi făcută de Garda de Mediu, ci de persoana vinovată, dacă va fi găsită, dacă nu, de către Primărie.

Primarul PNL Ion Dumitrache: „Anunțăm Poliția să facă o cercetare, să vedem dacă îl găsim pe cel care le-a depozitat acolo și le ducem la crematoriu”

Primarul ne-a spus ce măsuri se pot lua în acest caz. „Ieri au fost găsite acolo. E vorba de un consilier de la USR care le-a găsit și n-a vrut să spună nimănui, de ieri până azi (22 noiembrie, n.r.), locul în care sunt. Doar le-a pus pe Facebook și azi au venit cei de la Mediu, de la Apele Române, a venit toată lumea. Măsura care se ia în astfel de cazuri e una singură, clară: anunțăm firma cu care avem contract pentru crematoriu. Merg la crematoriu aceste căpățâni și picioare, resturi aruncate din mai multe animale. (…)

Citește și Din lac în puţ! Document incendiar / La Publitrans, subvenţia a crescut de peste două ori şi ceva faţă de perioada asocierii cu CNCD şi Girexim

Nu știm cine le-a aruncat și cum. E vorba de un loc undeva pe Cotmeana, la 500 de metri de o trecere de apă, adică vă dați seama că au fost aruncate acolo, duse cu o mașină, aruncate… Am căutat peste tot cu mașina, dar n-a vrut să îmi spună unde e. A așteptat azi (luni, 22 noiembrie, n. red.), ca să cheme televiziune, să cheme Mediu, să cheme nu știu ce, adică o tăinuire. Noi ce facem? Ce măsuri luăm în primul rând? Anunțăm Poliția, să facă o cercetare în sensul ăsta, să vedem dacă îl găsim pe cel care le-a depozitat acolo, unu, și doi, le ducem la crematoriu, altceva n-avem ce să facem. Asta e procedura legală în astfel de cazuri”, a explicat primarul Ion Dumitrache.

Primarul a mai spus că există un singur angajat de la Apele Române care verifică râurile. „Cei de la Apele Române au și un om care acum spun că a fost în concediu, e de 30 de zile în concediu, au un om care se plimbă pe râul Cotmeana sau hai să zicem că e atent la tot ce se întâmplă pe râul Cotmeana, ca să nu se facă exploatări de pietriș necontrolat, și acum dumnealor, cei de la Apele Române, spun că a fost în concediu. Deci dumnealor sunt cei mai în măsură să urmărească asta, atât timp cât au om care face asta”.

Nemulțumirea vădită a primarului este că nu a fost anunțat de la început, concret, cu privire la locul în care au fost găsite oasele, pentru a fi luate imediat măsurile necesare și a spus că nu poate să pună oamenii să păzească cursul de apă. „N-a vrut (se referă la consilierul Cristian Nicula, n. r.) să-mi spună locația, că vin televiziunea azi (luni, 22 noiembrie), Mediul și Apele. Adică trebuie să iei măsuri, noi ce putem face? Putem să stăm pe pârâu, să așteptăm 300-400 de kilograme de căpățâni, de picioare pe care le-au adus unii cu o mașină, le-au aruncat acolo? Ce putem noi să știm? Nu pot să mă duc să stau pe gârlă. La mine, râul Cotmeana este pe zeci de km, de la intrarea în Poiana Lacului până la ieșire, are în jur de 10 km, pot să stau pe un râu de 10 km, să pun pază?”, a mai spus primarul.

Citește și Dezvăluiri. Gheorghe Mihăilă descrie filiera prin care se dau şi apoi se anulează permisele port-armă la IPJ Argeş / „Cum să îmi dai arma dacă eu nu aveam dreptul, înseamnă că ai dat la toţi nebunii?!”

„A venit cu o maşină, după părerea mea, le-a aruncat şi au rămas acolo”

Primarul Ion Dumitrache a spus că pe albia râului au fost aduse căpățâni și picioare de vită, probabil cu o mașină, în tranzit, de la un abator. „Nu bănuiesc pe nimeni. Nu pot să îmi dau seama, eu anunț poliția să facă o cercetare, să încerce să găsească ceva. De ce să bănuiesc, că nu pot să îmi dau seama?! Va dați seama că poate să fie și în tranzit, a trecut unul cu o mașină de la un abator, a luat ălea de acolo să le arunce și le-a aruncat. Numai la abator poate să fie așa ceva, nu poate să taie un om alte animale, mai ales că animale în zonă nici măcar nu mai sunt, mai sunt câteva animale. A venit cu o mașină, după părerea mea, le-a aruncat și au rămas acolo”.

Sursă foto: Cristian Nicula Facebook

Citește și Anelisse Oprică, mama Dianei Perniu, denunţătoarea lui Clotilde Armand: „I-am zis: «Termină cu orice fel de investigaţie şi vezi-ţi de treaba ta!»”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii