Web Analytics

Scandalul deşeurilor. „Petarda” şi „Chibritul” care au aprins Ştefăneştiul

de | 22.02.2018 07:26 | Dezvăluiri

4 jenicaMega-scandalul deșeurilor de la Ștefănești a bubuit în week-end. Mai exact sâmbătă 17 februarie, după ce Jurnalul de Argeș a dat publicității în ediția sa on line mai multe fotografii cu câteva tone de gunoaie, depozitate în devălmășie și îmbibate de apă, într-o locație de la intrarea pe strada Sticlelor.

1. În loc să-și asume responsabilitatea, primărița și-a făcut selfie cu gunoaiele

Urmând apoi linia căii ferate, până în dreptul gării Florica, stupoare: am descoperit și acolo zeci de containere portocalii, pline cu deșeuri, așezate în dezordine și direct pe pământ, pe domeniu public, gata pentru a fi descărcate când le-o veni sorocul. Am făcut și aici fotografii berechet, ba m-am cocoțat și pe containerele deschise ca să văd conținutul, apoi am postat totul, sub formă de arhivă foto, pe site-ul Jurnalului de Argeș. Nimeni nu bănuia, nici autoritățile județene, nici cei de la primăria Ștefănești, că bomba ecologică va fi detonată în week-end, după amiază, la o oră grea de tot pentru digestie, atunci când oamenii gospodari au burta plină și trag la somn. Acesta a fost contextul faptic și jurnalistic, acestea au fost informațiile care au aprins fitilul.  
 Tocmai din aceste considerente, mi s-a părut tupeu maxim ce a urmat. A doua zi duminică, până în prânz, după ce în nici 24 de ore peste 4000 de vizitatori unici văzuseră pozele cu munții de deșeuri pe site-ul Jurnalului de Argeș, primărița Ioana Jenica Dumitru a dat fuga să-și facă selfie lângă  gunoaie, după care a postat triumfalist pozele pe Facebook, pe post de Cristofor Columb descoperind America.
Doamnă cucoană, că altfel nu pot să-ți spun! Chiar ne insulţi tuturor inteligența, și afirm asta punând o singură, simplă şi sfântă întrebare: dar matale unde ai fost până acum? Că ai aproape doi ani de când conduci primăria și nu avem cunoștință de vreo sesizare, cum că Ștefăneștiul ar fi fost  sufocat de deșeuri. Poți să dai vina oricât pe vicele Mihalcea, că l-ai delegat pe el să se ocupe de chestia asta și nu s-a ocupat, însă repet întrebarea: doamnă cucoană, matale ce ai păzit până acum? Că doar munții de deșeuri au fost și sunt depozitați aproape de centrul orașului, în gara Florica, acolo unde ai făcut poze pe peron chiar astă vară, cu șapcă și paletă de impiegat de mișcare, ceva de genul că dirijezi impecabil bunul mers al lucrurilor în orașul marilor Brătieni, în anul centenarului. După care, țuști, pe Facebook, la publicitate ieftină și manipulare de IQ subunitar. Păi atunci n-ai văzut, doamnă primar, tonele de deșeuri, că tronau dincolo de peron și calea ferată, în halele închiriate de la firma afaceristului Gigi Axinte? Atunci unde erai? La shopping? Pe Facebook? Că, se vede treaba, în scaunul de primar în niciun caz.

2. Soțul doamnei primar m-a amenințat cu violența fizică

4 Marco Santoreli01Ca să continui, fiindcă mi-am permis să adaug un comentariu pe contul oficial de Facebook al doamnei primar, exact în același spirit al întrebărilor decente și legitime din acest reportaj, soțul Ioanei Jenica Dumitru, Adrian Dumitru, care are un cont de Facebook pe numele Marco Santorelli Adrian, m-a amenințat cu violența fizică prin două comment-uri, al căror conținut am apucat să-l copiez.
Comment-urile au fost șterse după nici 20 de minute de pe contul primăriței (probabil că cineva i-a spus doamnei că pacientul-soț poate răspunde penal pentru infracțiunea de amenințare cu violența fizică, asta fiindcă mă îndoiesc că el singur poate realiza acest lucru), însă le puteți citi acum conținutul.
„Bai jegule ..ca om nu te poti numi ., grigore care esti platit de familia mihalcea.SI VALECA sa scrii numai mizerii…cum de ai curaj sa umblii pe strada printre oameni..gunoiule.? Tu meriti sa fii pus in acele containere de gunoi..si sa te conpacteze..mizzerie de om ce esti ..platit din banii nostrii…DE CE MINTI SI DEZINFORMEZI CETATENII…GUNOIULE ?? ESTI PLATIT BINE ??? VREI SA ABATI ATENTIA DE LA LUCRURILE GRAVE CARE SE INTAMPLA IN STEFANESTI DE 27 DE ANI …JEG IMPUTIT…IOANA DUMITRU..CA PRIMAR ..DORESTE SA FACA CEVA CONCRET IN STEFANESTI .DAR NU ESTE LASATA SA FACA DIN CAUZA GUNOAIELOR CA TINE…ZIARISTI IMPUTITI SI ASERVITI HOTILOR SI CRIMINALILOR CARE AU JEFUIT ROMANIA DE TOATE BOGATIILE ..”

Acesta a fost primul comentariu la adresa mea, iar al doilea continuă în aceeași notă bezmetico-patologică:   
„ESSTI UN GUNOI MIZERABIL DE ZIARIST DE 1.5 BANI… O SA PUNEM NOI MANA PE TINE .OAMENII CU COLOANA VERTEBRALA..SI O SA TE PUNEM IN TOMBEROANELE DE GUNOI UNDE ITI ESTE LOCUL LINGA TOTI POLITICIENII PE CARE.I LINGI TU IN CUR ZI DE ZII..ZDREANTA MINCINOASA SI DUSMAN AL NEAMULUI ROMANESC..CARE TE PLIMBI PE BAANII NOSTRII PRIN TARI STRAINE…SPURCATULE..”

Că bărbatul primăriței poate fi dus cu pluta, nu e chiar o problemă de interes public, ci mai curând una familială. Asta atâta vreme cât nu se exprimă în spațiul public și nu trece la amenințări cu violența fizică. Dacă doamna primar îl ține pe lanț, în curtea casei lor, domnul Marco Santorelli Adrian, sau cum l-o chema în buletin, poate să latre cât o vrea, că nu-l ia nimeni în seamă. Însă când iese pe stradă și are un asemenea comportament, ba își mai face veacul destul de des pe la primărie și se ocupă de sonorizare la ședințele de Consiliu Local, cum s-a întâmplat la cea de pe 16 februarie, când s-a votat bugetul, omul e chiar o problemă. De interes public, dar și de interes penal.

3. Primăria Ștefănești seamănă mai mult cu un spital de nebuni

4 gunoiRevenind la chestia cu gunoaiele, vreau să mai spun un singur lucru. Când am scris în editorialul „Miss Prostia și Miss Autopsia” că Ștefăneștiul riscă să devină Groapa lui Ouatu din celebrul roman naturalist al lui Eugen Barbu, habar n-aveam că, la nicio lună, premoniția mea va deveni realitate. Și că munți de deșeuri vor fi răsturnați în diverse puncte din această localitate aflată pe cale să-și schimbe brandul, din Orașul Brătienilor în cel al gunoaielor. După cum ați observat, despre criza de neuroni de la nivelul conducerii Ștefăneștiului și despre Primărița Dezastru, ziarul nostru a tot scris în ultima vreme. Edilul Ștefăneștiului, Jenica Dumitru, a intrat deja în manualele de anti-administrație publică drept cel mai nereușit și penibil experiment al unui partid – PSD în cazul de față – de pe scena politică a județului Argeș. Doamna în cauză e o petardă în timp real la capitolul act de conducere și administrație, ca de altfel și consiliera personală, Lavinia Năstase, pe care a angajat-o în primărie pe post de chibrit. Atmosfera în Primăria Ștefănești a ajuns atât de inflamabilă, încât e suficientă halena Laviniei Năstase dimineața, la începutul programului, pentru ca personalul să intre în sevraj și instituția să devină nefuncțională. Toată lumea se ceartă cu toată lumea, ca într-un spital de nebuni. Pe de o parte se strâng semnături pentru demiterea Consiliului Local și a viceprimarului Mihalcea (nici el troiță, să fim bine înțeleși!), pe de alta curg reclamațiile: la poliție împotriva Laviniei Năstase, la prefect și partid împotriva primăriței. Orice intervenție a mascaților pare ineficientă în situația de față, mult mai potrivite par cămășile de forță și seringile. Nici nu știi ce să alegi între două rele, cuplul exhibiționist patologic Jenica-Lavinia sau îndelung înfieratul Consiliu Local. Înclin totuși spre ultimul, în ideea că nu toată lumea de aici o avea carnetul de nebun în buzunar. Fiindcă cei care suferă, singurii, de altfel, sunt miile de locuitori ai Ștefăneștiului care s-au trezit cu infrastructură de sat (deși plătesc taxe de oraș) și cu 164 miliarde lei vechi necheltuite, adică tot bugetul de investiții pe anul trecut. Iar acum și cu dealuri de gunoaie, în locul celebrelor dealuri cu vii ale Ștefăneștiului.

4. Spălați-vă pe cap cu Jenica, domnilor de la PSD!

Iar de această infecție generalizată, singurul responsabil și pe deplin blamabil e PSD Argeș, prin președintele Șerban Valeca, prin deputatul Radu Vasilică (un fel de prinț al Ștefăneștiului și protector al localității) și viceprimarul Ion Mihalcea. Toți trei sunt locuitori ai Ștefăneștiului și toți trei au mers cu Ioana Jenica Dumitru de mână în campanie, prezentând-o ca pe o principesă a administrației publice. Iar ce a ieșit, se vede. Acum spălați-vă cu ea pe cap, domnilor! Intuiția de ziarist îmi spune că, la viitoarele alegeri, locuitorii Ștefăneștiului se vor spăla și ei pe cap cu PSD-ul, transformându-l într-un morman de deșeuri. Nereciclabile.

*** *** *** *** *** *** ***

Echipa de zgomote a primăriţei Jenica Dumitru, denunţată la Poliţia Ştefăneşti

6 denuntDezbaterea bugetului pe anul 2018, prima ședință publică a Consiliului Local, întâlnirile publice de la Ștefănești din acest an, toate s-au caracterizat prin tămbălău. De câteva zile însă s-au strâns semnături pentru organizarea unor proteste de stradă și pentru demiterea viceprimarului Ion Mihalcea și a Consiliului Local. Numai că nici cealaltă tabără nu stă cu mâinile în sân. Potrivit unui denunț înregistrat pe data de 19 februarie, la Poliția Ștefănești, toate aceste acțiuni sunt organizate și au în spate un grup de persoane care, împreună cu Lavinia Năstase, consilierul personal al primarului Ioana Jenica Dumitru, „instigă la revoltă socială prin intermediul rețelelor sociale”.  
Aceștia sunt: Marian Gabriel Soare, Ionuț Enache, Florin Dănuț Păun, Daniel Doncu, Adrian Dumitru (alias Marco Santorelli, alias Corso – soțul primăriței Ioana Jenica Dumitru), Alin Mușat, Mihai Diaconu, Gabriel Diaconu, Mariana Diaconu. Semnatarii plângerii aduc la cunoștința polițiștilor că respectivele persoane, menționate în denunț, se dedau la lucruri și mai grave, cum ar fi ademenirea cetățenilor cu bani, mâncare și băutură sau cu promisiuni de angajare, instigând la tulburarea ordinii și liniștii publice. Explicația semnatarilor, care sunt consilieri locali, e că nu au organizat, la rându-le, contrademonstrații tocmai pentru evitarea unor altercații între cetățenii orașului Ștefănești. (M.S.)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Am citit cu interes articolul prin care ınteleg ca sunt rupt de lume şi realitate.De…şi varsta,67 de ani şi o boala necrutatoare ınca,nu-mi mai permite sa fiu activ şi sa ma zbat pentru a obtine orice informatie privind modul ın care organele puterii locale ışi fac datoria.Cum deocamdata nu detin şi informatii privind partea adversa,ma abtin sa las un comentariu pertinent.Promit ınsa ca voi reveni.