Scandalul de la Bucureşti loveşte şi provincia. CAS verifică dacă la Spitalul Judeţean s-au făcut operaţii estetice ilegale

de | 15.05.2014 13:12 | Dezvăluiri

Scandalul operaţiilor estetice ilegale de la Spitalul de Arşi din Bucureşti face ca și cel mai important spital din Argeș să fie luat la verificat. În urma unui ordin al ministrului Sănătăţii,  Casa de Asigurări de Sănătate şi Direcţia de Sănătate Publică Argeş efectuează în această perioadă verificări la secţiile de Chirurgie Plastică, ORL şi Maternitate din cadrul Spitalului Judeţean Argeş unde membrii echipei de control vor să afle dacă s-au efectuat intervenţii chirurgicale ilegale care pot fi încadrate la capitolul operaţii estetice cum ar fi de exemplu rinoplastii, himenoplastii sau vaginoplastii. Inspectorii fac verificări în cruce urmărind în special foile de observaţie şi modul de codificare. Taifunul a lovit 74 de spitale din ţară unde au fost dispuse verificări amănunţite ale secţiilor chirurgicale, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reţinut mai mulţi medici angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică Bucureşti în dosarul operaţiilor estetice. Suspecţii, medici în specialitatea chirurgie plastică, reconstructivă şi estetică, ofereau consultaţii pacienţilor care doreau efectuarea unor operaţii estetice, atât în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri, cât şi în cadrul unor clinici private, susţin anchetatorii, şi le propuneau preţuri fără concurenţă pentru efectuarea intervenţiilor dorite în spitale publice. Ulterior, pe baza acestor documente falsificate, se întocmeau raportările către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti (SNSPMPDSB), prin care se solicita decontarea serviciilor medicale, că doar „are balta peşte” (respectiv bugetul de stat)…

Al doilea control de anvergură ordonat de București la „Județean” în mai puțin de trei luni

Acest control vine imediat după un alt ordin al ministerului de resort, ordin care a fost dat la începutul acestui an dar şi-a produs efectele la sfârşitul lunii martie când s-au făcut inspecţii la faţa locului. De data aceasta era vorba despre verificarea conformităţii unităţilor sanitare publice în privinţa condiţiilor oferite pacienţilor. Dacă la capitolul curăţenie s-a constatat că lucrurile sunt sub control, inclusiv în ceea ce priveşte prezenţa rozătoarelor sau insectelor (care, potrivit raportului, nu există în SJA), s-au dispus unele lucrări de amenajare, reabilitare a unor secţii, acestea fiind incluse oricum în planul de conformare privind autorizarea de funcţionare, doar că unele aveau termen de finalizare de abia în 2015 sau 2016. Astfel sunt aproape gata lucrările la secţia de nou-născuţi care va trebui dată în funcţiune la sfârşitul lunii mai şi este finalizat punctul de transfuzie UTS, cu fonduri proprii şi de la Consiliul Judeţean. O situaţie mai delicată este cea a Secţiei de Gastroenterologie care trebuie redimensionată pentru că nu mai face faţă numeroaselor cazuri din ultima vreme.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii