Web Analytics

Scandalul canalului de pe strada Boteanu din Piteşti / Proiectantul devizului ieftinit din pix cu 100.000 euro este USR-istul Răzvan Olteanu

de | 3.03.2021 12:56 | Actualitate, Politica si Administratie

# Cu toate astea, el nu și-a convins colegii de partid să îi voteze devizul, așa că proiectul de hotărâre a fost picat de majoritatea USR-PNL din Consiliul Local Pitești
Ședința Consiliului Local Pitești de săptămâna trecută a debutat cu un scandal între consilierii PNL, USR și cei ai PSD, primii fiind nemulțumiți de umflarea devizului în cazul reabilitării canalului de pe strada Boteanu. De altfel, dezvăluirile despre cum a ieftinit devizul din pix – cu peste 100.000 euro – proiectantul canalului de pe strada Dimitrie Boteanu au fost publicate în urmă cu o săptămână în Jurnalul de Argeș.

De la devizul „full option”, la varianta „coajă”

În timpul discuțiilor aprinse din CL s-a aflat, culmea, că firma de proiectare SC Silvora Tera SRL este a unui membru USR, e vorba de Răzvan Olteanu. De altfel, un abonat al afacerilor cu Primăria Pitești. Primarul Cristian Gentea le-a spus consilierilor locali că proiectantul a venit cu patru variante, nu cu două, coborând de la 2.262.000 lei, varianta full option, la doar 1.401.791,80 lei, pentru ca în final să scadă prețul cu 35%, adică 982.201,70 lei, ceea ce înseamnă fără dotări, varianta ”coajă”, ca să folosim un termen împământenit în industria auto. Mai pe înțeles, se va face un șanț descoperit, fără elemente din fontă și fără parcare. Primarul Piteștiului a explicat de unde vin diferențele, și anume din faptul că este un proiect mai sărac, fără elemente auxiliare, opțiuni. Consilierii PNL și USR i-au reproșat primarului că ei nu au primit la mapă toate cele patru variante propuse de proiectant și că acesta nu le-ar fi dat toate explicațiile cerute atunci când a fost la comisie. Prin urmare, au respins încă o dată proiectul, și în luna februarie, după ce îl mai picaseră o dată, la ședința din ianuarie.

Consilierul Nedelcu: „Nu contează că proiectantul este din partea USR. A lucrat cu primăria înainte să existe USR”

Și pentru că social-democrații le-au bătut obrazul celor din majoritatea PNL-USR că proiectantul care a generat acest scandal este chiar un membru USR, consilierul Sebastian Nedelcu le-a replicat: „Nu contează că proiectantul este din partea USR, membru al nostru, acest proiectant a lucrat cu primăria în urmă cu mult timp înainte să existe USR-ul. Orice proiectant va veni, el va fi supus acelorași întrebări. Sincer să fiu, eu nici nu știam că este cu mine la USR. Este dintr-o altă filială” (Merișani, n.red).
Pentru că cetățenii din zonă au făcut un memoriu în care au reclamat și o problemă de mediu în legătură cu acel canal, Sorin Apostoliceanu a propus o comisie din care să facă parte salariați de la Apă Canal și polițiști locali, care să identifice cine anume deversează în respectivul șanț de apă.
Citește și Devizul umflat din pix de proiectant a scăzut cu peste 100.000 euro
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Cum naiba e „scăzut din pix” dacă sunt 4 variante la care a lucrat? Primarul PSD a introdus pe ordinea de zi o altă variantă a proiectului. Una fără parcare din câte citesc. E firesc să fie mai ieftină. „Din pix” înseamnă o reducere substanțială pentru aceeași variantă ceea ce nu e cazul aici.

  2. Laurentiu, ce pot sa-ti raspund, jurnalism jalnic, a la Jurnalul de Arges, sa nu te mire !