Web Analytics
scris sâmbătă, 30.03.2024

Scandal la spitalul Sfântul Pantelimon: Aparatură stricată, asistenți angajați fără concurs

Situație halucinantă într-unul dintre cele mai mari spitale de urgență din Capitală! Este vorba despre spitalul Sfântul Pantelimon acolo unde mai multe persoane ar fi fost angajate fără concurs direct prin semnătura managerului, potrivit unor surse. Mai mult, aceleași surse susțin că unitatea medicală nu a încheiat contracte de mentenanță pentru aparatura medicală, iar CT-ul nu funcționează. În plus, pacienții sunt trimiși către o firmă de casă a spitalului.

Scandal la spitalul Sfântul Pantelimon: Aparatură stricată, asistenți angajați fără concurs

Citește și: Inspector de muncă din Buzău, reținut pentru luare de mită


Potrivit unor documente obținute de Realitatea PLUS pe surse, în luna februarie a acestui an, la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală au fost angajate mai multe persoane. Este vorba despre doi asistenți în Secția de Ortopendie, doi în secția Medicală, dar și o îngrijitoare și o infirmieră în Blocul Operator. Aceste angajări s-au făcut însă fără un concurs, într-o perioadă când posturile erau blocate.

Citește și: O puştoaică din Argeş e dată dispărută. Poliţia face un apel


Pe de altă parte, surse medicale au semnalat mai multe probleme în Spitalul Sf. Pantelimon, legate de aparatura medicală. În acest moment, unitatea medicală nu are un contract pentru mentenanța acestor aparate. Mai mult decât atât, CT-ul este nefuncțional din luna noiembrie a anului trecut. Din acel moment, pacienții sunt rimiși către un furnizor, o firmă de casă a spitalului, cu care unitatea medicală ar fi încheiat un contract pe o perioadă de 4 ani fără licitație, deși ar fi trebuit să înceteze această colaborare în momentul în care la spital au ajuns un CT și un RMN nou.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...