Directorul Sandu Nichita (foto) dezvăluie că e un abuz și că, pe lângă taxa de participare, i s-a cerut o sponsorizare de 2000 lei
A devenit un obicei ca manifestările sărbătorești organizate de municipalitatea câmpulungeană să aibă susținere financiară provenită din diverse sponsorizări, cu deosebire furnizate de cei care expun spre vânzare diverse produse sau care oferă servicii distractive. Asta în condițiile în care în ani trecuți evenimente precum Zilele Municipiului Câmpulung beneficiau de puține, dar consistente sponsorizări din partea unor societăți mari.
Și la ediția din acest an a sărbătorii Câmpulungului s-a utilizat metoda finanțării parțiale a concertelor cu banii încasați din sponsorizările comercianților. Așa s-a făcut că ARGCOMS, cooperativa meșteșugărească din Curtea de Argeș recunoscută pentru ceramica tradițională și produse textile artizanale și renumită sub brandul ”Fabrica lui Moș Crăciun”, și-a avut condiționată prezența la Zilele Municipiului de achitarea taxei de amplasament în cuantum de 270 de lei și acordarea unei sponsorizări în valoare de 2.000 de lei. Cu consecința refuzului participării și a punerii sub semnul întrebării a metodei de lucru. S-a considerat că este vorba despre un abuz și de o descurajare a participării prin practicarea de tarife înrobitoare, după cum susține președintele ARGCOMS, Sandu Nichita.
De cealaltă parte, Primăria Câmpulung susține că nici nu se pune problema vreunui abuz. Aceasta este o modalitate de a degreva bugetul local de unele cheltuieli ocazionate de organizarea manifestărilor. Spre exemplu, pentru Târgul de Mărțișor din acest an s-au încheiat cu comercianții și expozanții 21 de contracte de sponsorizare, iar manifestarea de 1 Iunie a beneficiat de zece asemenea contribuții bănești. Până la finalizarea situației privitoare la Zilele Câmpulungului din acest an, este de menționat faptul că organizarea sărbătorii similare din 2023 a fost susținută financiar prin contractarea a circa cincizeci de sponsorizări ”pentru activități și evenimente sociale, culturale și spotive”.
Cătălin Ioan Butoiu
0 Comentarii