Web Analytics
scris marți, 06.08.2024

Scandal după depunctarea gimnastelor României la JO. Comitetul Olimpic Român a cerut reanalizarea cazului

Este revoltă națională după ce gimnasta Ana Maria Bărbosu a pierdut medalia de bronz în doar 30 de secunde, după ce a fost anunțat rezultatul. Decizia a fost luată în urma unei contestații făcute de reprezentanta Statelor Unite. Comitetul Olimpic și Sportiv Român a cerut explicații pentru punctajul oferit sportivei.

Scandal după depunctarea gimnastelor României la JO. Comitetul Olimpic Român a cerut reanalizarea cazului

Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul 4 în finala de la sol, după contestația depusă de sportiva din America. Reprezentanta Statelor Unite a primit inițial un punctaj de 13.666, iar în urma contestației a ajuns la 13.766. Astfel că gimnasta României a fost cu doar 66 de sutimi la distanță de medalia de bronz câștigată inițial. Mai exact, Ana Maria Bărbosu are un punctaj de 13.700 la Jocurile Olimpice din acest an.

Citește și: Sabrina Voinea se retrage din gimnastică, după ce România a pierdut medalia de bronz la sol

Comitetul Olimpic Sportiv cere explicații arbitrilor de la Jocurile Olimpice de la Paris. Ei spun că gimnasta Ana Maria Bărbosu a executat numărul impecabil și nu își explică cum a putut fi deposedată de medalia de bronz câștigată inițial. Comitetul Olimpic Sportiv este de părere că gimnasta americană Jordan Chiles nu merită punctajul pe care l-a obținut în urma contestației.

Și Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei Voinea, depunctată și ea fără o probă clară și plasată, în final, pe locul 5, s-a revoltat după incidentul de la Jocurile Olimpice de la Paris. „V-am spus că sunt arbitre de la noi din țară, care sunt foarte bune și sunt și ele arbitre internaționale. Am luat legătura cu ele sau ele cu mine și s-a făcut cumva o analiză, iar nicidecum, nici la plecare, nici la aterizare, dintre toate patru liniile, nu apare la nicio aterizare cu călcâiul afară sau ce alte explicații au încercat să ni se dea”.

Citește și: JO 2024. Gimnasta Ana Maria Bărbosu a pierdut medalia de bronz în urma unei contestații

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...