Web Analytics

SC Apă Canal 2000 vă recomandă: „Verificaţi periodic instalaţiile interioare pentru a depista eventuale pierderi ascunse şi a evita plata unor facturi exagerate!”

de | 5.11.2020 13:00 | Actualitate, Economie

Dacă factura de apă este mai mare decât de obicei și contorul vă arată un consum cu toate robinetele închise și aparatele care folosesc apă oprite, este posibil să aveți pierderi de apă pe rețeaua interioară. În dorința de a preîntâmpina facturarea unor cantități mari de apă provenite din pierderile interioare ale rețelei de alimentare cu apă potabilă, Apă Canal 2000 SA face tuturor abonaților săi următoarele recomandări:
# Verificați ca robinetele, dușul și vasul de toaletă să nu prezinte neetanșeități. Fiecare picătură contează: o picătură/secundă însumează 0,5 mc/lună. Un singur robinet sau vas WC sau o fisură la rețeaua interioară care scapă 30 de picături în 10 secunde vor duce deja la o pierdere lunară de 2,23 m3 apă! Dacă firul de apă care se scurge din cauza unui singur robinet sau vas WC defect sau a unei fisuri la rețelele interioare este de 3 mm grosime, pierderea lunară poate depăşi 26,2 m3, mai mult decât echivalentul consumului normal de apă a patru persoane timp de o lună.
# Verificați periodic starea contorului de branșament și a rețelei interioare.Vă sfătuim să închideți toți consumatorii din casă (robinete, rezervorul vasului de toaletă) și să urmăriți cu atenție mecanismul contorului. Dacă observați că acesta încă înregistrează consum, aveți pierderi pe traseul rețelei interioare!
# Verificați indexul de pe apometru cel puţin o dată pe săptămână, nu numai la data la care se face citirea/autocitirea, puteți depista astfel eventualele pierderi de apă ce apar pe rețeaua interioară.
# Verificarea contoarelor şi înlocuirea acestora pe cheltuiala operatorului se face după o perioadă de 7 ani de la data montării în instalaţie, conform normelor legale de metrologie. Toate aparatele de măsură montate de Operatorul Regional SC Apă Canal 2000 SA deţin buletin de verificare metrologică emis de un laborator autorizat de Biroul Român de Metrologie Legală. Verificarea metrologică se face şi la solicitarea scrisă a utilizatorului, în cazul în care are suspiciuni cu privire la înregistrarea cantităţii de apă consumată. Precizăm că, în cazul în care apometrul este admis din punct de vedere metrologic, solicitantul suportă cheltuielile de verificare, demontare și montare.
Potrivit contractului de furnizare, Apă Canal 2000 SA efectuează citirea contoarelor cu personal propriu, lunar. Dar vă recomandă să vă urmăriți propriul consum prin autocitire periodică, cât mai frecventă, operațiune simplă ce poate identifica eventualele creșteri nejustificate ale consumurilor. Indexul apometrelor se poate transmite prin contul online disponibil pe www.apacanal2000.ro, e-mail: contact@apa-canal2000.ro, pe numărul de WhatsApp: 0755147368 sau telefonic, la 0248/219.387.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii