Web Analytics
scris luni, 17.04.2023

Şase abatoare, controlate în Argeş înainte de Paşti! S-a lăsat cu amenzi

În perioada 13-14 aprilie, înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu inspectori ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și ai DSVSA Argeș, au controlat câteva firme domeniul alimentar, care se ocupă cu comercializarea cărnii și a produselor din carne.

Şase abatoare, controlate în Argeş înainte de Paşti! S-a lăsat cu amenzi

Citeşte şi: Accident rutier în Argeş, la Piscani. Două persoane, cu atac de panică

Conform Biroului de presă al IPJ Argeş, au fost verificaţi șase agenți economici ce dețin abatoare/unități de sacrificare și producere cărnii pe raza județului Argeș și două piețe agroalimentare din Pitești.

În urma verificărilor, au fost retrase de la comercializare: 35 kg de carne de ovină, 17 kg carne de miel și 3 kg șorici de porc. Motivele: depozitare necorespunzătoare și nerespectarea procedurii privind comercializarea cărnii în sectorul destinat acestei activități.

Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, însumând 20.000 lei și a fost confiscată suma de 1.650 lei, în baza OUG 28/1999 privind ”obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale”, potrivit sursei citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *