Web Analytics

Şapte dintre cei mai sadici stăpâni de sclavi de la Berevoeşti, condamnaţi la pedepse cuprinse între 5 şi 18 ani şi 10 luni de închisoare

de | 27.03.2018 05:48 | Actualitate

site traian paunMagistraţii Tribunalului Argeş au dat luni seara sentinţele în dosarul a şapte dintre cei mai sadici stăpâni de sclavi de la Berevoeşti. Pedepsele cu închisoare, cele mai mari de până acum, sunt cuprinse între 5 ani şi 2 luni şi 18 ani şi 10 luni. Pedeapsa cea mai mare a primit-o Bădală Costinel, pentru trafic de persoane şi trafic de minori. Acesta a torturat timp de mai multe luni doi minori.
Iată care au fost şi celelalte pedepse la închisoare cu executare: Traian Păun (fiul)-10 ani; Păun Petruţa Minuca-8 ani şi 6 luni; Florin Feraru-8 ani, 5 luni şi 10 zile; Feraru Ancuţa Mariana-5 ani şi 2 luni; Păun Traian (foto)-11 ani şi 6 luni. Condamnaţii nu au voie timp de cinci ani să ia legătura cu foştii sclavi sau cu familiile acestora.
Sentinţele nu sunt definitive. Stăpânii de sclavi, aflaţi în prezent în arest la domiciliu, trebuie să achite la opt victime daune de 160.000 de euro.
La sfârşitul lunii ianuarie a.c., alţi şapte stăpâni de sclavi au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 4 an şi 8 luni şi 13 ani de închisoare cu executare. Stăpânii de sclavi condamnaţi acum două luni trebuie să plătească câte 20.000 de euro daune morale la trei dintre victime: Bratu Ion Cristinel, Arsene Daniel şi Stan Marcel. În septembrie 2017, alţi cinci stăpâni de sclavi de la Berevoeşti au primit pedepse cuprinse între 3 ani şi 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, din care li se va deduce perioada petrecută în arest preventiv. În cazul lor sentinţa e definitivă. Pe rol mai sunt încă două procese cu alţi 19 de stăpâni de sclavi judecaţi.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii