Web Analytics
scris duminică, 17.12.2023

Şapte ani de la moartea lui Constantin Stroe. „Nu te vom uita niciodată!”

Duminică, 17 decembrie 2023, s-au împlinit şapte ani de la moartea lui Constantin Stroe, fost director general la Automobile Dacia şi preşedinte al ACAROM. Pe 27 noiembrie 2016, el a suferit un accident vascular cerebral, iar o zi mai târziu a fost operat la spitalul „Bagdasar Arseni” din București. AVC-ul i-a fost însă fatal.

Şapte ani de la moartea lui Constantin Stroe. „Nu te vom uita niciodată!”

Citeşte şi: E gata, la Pitești, Centrul de afaceri „Business Hub”!

La şapte ani de la această pierdere, moştenirea lui Constantin Stroe înseamnă o industrie auto cu peste 300.000 de angajaţi şi 30 miliarde euro cifră de afaceri – după cum scriau cei de la Ziarul Financiar.

A fost omul care a clădit industria auto modernă din România şi a avut un cuvânt foarte important în decizia de a privatiza uzina Dacia prin vânzarea pachetului de acţiuni către Renault, al cărui puternic susţinător a fost.

Pentru meritele sale, în 2004, a fost decorat de statul francez cu distincția Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare. Iar în 2012 a fost decorat de statul român cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

În 2015, cu ocazia aniversării a 10 ani de la deschiderea Centrului International Logistic al Dacia de la Mioveni, Stroe declara: „Nu cer autostrada (Piteşti–Sibiu) pentru mine, ci pentru tineri şi ţară. Nu cer autostrada pentru Renault, pentru Dacia, ci în interes naţional. Transportul comercial de luni până vineri se face pe Valea Oltului cu 32-35 km/h. Aia nu e performanţă”.

În Piteşti, o stradă poartă numele lui Constantin Stroe, în urma unei campanii de presă derulată de aproape doi ani de „Jurnalul de Argeş”.

Şi cei de la FC Argeş i-au cinstit azi memoria lui Constantin Stroe, considerat unul dintre cei mai mari conducători din istoria clubului.

Nu te vom uita niciodată, Constantin Stroe! (…) De numele său se leagă ultimele performanţe importante reuşite de FC Argeş, în anii ’90, precum și reapariția echipei noastre în fotbalul românesc, după dezafilierea din 2013. Odihnească-se în pace!” – este mesajul postat pe site-ul oficial al clubului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *