Web Analytics
scris vineri, 22.12.2023

Șapte angajați ai Academiei de Poliție, cercetați disciplinar după scandalul privind toxiinfecția alimentară

Corpul de control al ministrului de Interne a finalizat raportul în urma verificărilor pe care le-a făcut la Academia de Poliție după ce în luna noiembrie zeci de studenți au avut toxiinfecție alimentară. Raportul nu precizează care a fost cauza îmbolnăvirilor, însă propune o serie de măsuri și anunță declanșarea cercetării prealabile față de trei persoane care au deținut sau dețin funcții de conducere în cadrul instituție și față de patru persoane cu funcții de execuție.

Șapte angajați ai Academiei de Poliție, cercetați disciplinar după scandalul privind toxiinfecția alimentară

Citeşte şi Cu cât cresc salariile la Dacia în 2024. Negocieri finalizate

Potrivit surselor G4Media.ro, între cei cercetați disciplinar se află fostul rector al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, directorul departamentului administrativ și șeful de la cantină.

Claudiu Chindriș a fost demis în 20 niembrie din funcția de rector de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, după ce zeci de studenți care primesc masa la cantina instituției au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Comunicatul Ministerului Afacerilor Interne:

În urma incidentului din noaptea de 14 spre 15 noiembrie 2023, când 63 de studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” s-au deplasat la unități spitalicești după ce au acuzat simptome digestive ca urmare a servirii mesei la cantina din unitate, iar ulterior alți 80 de studenți cu aceeași simptomatologie au primit tratament medical de specialitate la nivelul Serviciului Medical Academie, fără să necesite internare, Corpul de Control al Ministrului a constatat mai multe disfuncționalități și neconformități privind respectarea procedurilor pentru asigurarea stării de sănătate și a condițiilor igiencio-sanitare, a gestionării și raportării evenimentului, precum și în privința exercitării controlului intern managerial.

Cauzele posibile pentru apariția evenimentului epidemiologic, potrivit specialiștilor în sănătate publică, sunt: contaminarea unor alimente prin vectori (insecte), prin contactul direct al unui aliment preparat termic cu unul nepreparat termic, derularea altor activități decât cele de servire a mesei în sălile de masă, păstrarea alimentelor la temperatura camerei pentru o perioadă mare de timp, neaplicarea și nerespectarea normelor de protecție igienico-sanitară în unitățile de servire a mesei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *