Web Analytics

Săptămâna viitoare se va vota transformarea Vilei Florica în Muzeul Naţional Brătianu

de | 11.12.2019 16:04 | Actualitate

Miercuri 11 decembrie, în ședința Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților, s-a votat proiectul de lege pentru înființarea Muzeului Național ,,Brătianu”, al cărui co-inițiator este deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica.

Această propunere legislativă prevede înființarea Muzeului Național ,,Brătianu”, instituție publică de importanță națională, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale, cu sediul în ,,Vila Florica (Ansamblul Conacului Brătianu – Florica)”, situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș.

Proiectul de Lege a primit raport favorabil cu votul tuturor deputaților prezenți la dezbateri.

„Având în vedere că fusese adoptat în prealabil de Senat, acesta va intra pe ordinea de zi a ședinței de plen a Camerei Deputaților de săptămâna viitoare și astfel, în foarte scurt timp, ,,Conacul Brătianu – Florica” va căpăta statutul pe care îl merită”, spune deputatul Dănuţ Bica.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Sa i multumiti lu Nicolescu, ca daca nu investea in aceasta cladire de patrimoniu, desi consiliul nu era proprietar, nu mai aveati voi ce sa valorificati acum. Dl Bica culege roadele muncii altora, de fapt ce sa le ceri pnl istilor, uite acciza, uite nu i acciza, stati asa ca trebuie sa o marim. Faceti ceva pt cetateni, lasati hulitul si propaganda. Sa fie muzeu, macar sa o intretina ministerul asa cum se cuvine…..