Web Analytics

Şantajista blondă şi complicii ei de la Vâlcea nu au voie să se apropie de primarul Gheorghe Stancu

de | 19.10.2017 11:03 | Actualitate

11 santajist bascov procesSăptămâna trecută, la Judecătoria Pitești, a avut loc primul termen în dosarul de șantaj deschis în urma  plângerii penale de anul trecut, înaintată de către edilul de la Bascov, Gheorghe Stancu.

Conform datelor din timpul anchetei, romii din Vâlcea i-ar fi cerut 50.000 de euro primarului Gheorghe Stancu, spre a nu face public un DVD în care primarul ar apărea făcând sex cu o tânără. Ionuț Mihai și Ștefan Miuțescu, bărbații acuzați de șantaj și Gabriela Pletea Aiyser, tânăra blondă care ar apărea pe DVD, inițial dată dispărută, au venit pe 12 octombrie, în fața judecătorilor piteșteni, la primul termen al procesului. Toți trei au venit cu propriile mașini, însoțiți de câte un avocat și au făcut tot posibilul să nu se apropie unul de celălalt. Deși inculpații au avut apărători, reprezentantul primarului nu a apărut nici la a doua strigare a grefierei, motiv pentru care procesul a fost amânat. Cei trei mai fac parte dintr-un alt dosar pe rolul instanței piteștene, cel în care au contestat măsura controlului judiciar luată asupra lor, în urmă cu aproape un an. Avocații lor au susținut că dată fiind perioada de aproape un an în care s-au aflat în control judiciar și faptul că în această perioadă nu au încălcat măsura legală au vorbit despre gradul redus de periculozitate pe care îl presupune fapta pentru care sunt judecați clienții lor și au solicitat ridicarea măsurii însă, două zile mai târziu, în camera de consiliu, s-a hotărât menţinerea  controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Miuţescu Mădălin Ştefan, Mihai Ionuţ şi Pletea Aiyser Gabriela.
În consecinţă, inculpaţii Miuţescu Mădălin Ştefan, Mihai Ionuţ şi inculpata Pletea Aiyser Gabriela, trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la organul judiciar la care se află cauza de câte ori sunt chemaţi;
b) să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi;
d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;
e) să nu se apropie de persoana vătămată Stancu Gheorghe şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale.
În caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole